Modificare a Codului Rutier care vizează șoferii! Ce trebuia să facem din 2 septembrie 2017

În data de 23.08.2017 s-a publicat O.G. nr. 14/2017 prin care se aduc modificări și completări la Codul Rutier, care s-au aplicat de la data de 20.05.2018.

De la data de 02.09.2017 s-au aplicat următoarele modificări importante pentru conducătorii auto.

Art. 44 alin.2) se completează în sensul că „În circulația pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele naționale europene (E) conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă’.

Art. 108 alin. 1) litera a) punctul 7 care prevede că se sancționează săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea unui număr de 2 puncte de penalizare, fapta ce constă în nerespectarea obligației de a folosi luminile de întâlnire și pe timpul zilei ori a luminilor pentru circulația diurnă, pe autostrăzi, drumuri expres și pe drumuri naționale europene (E);

De Dacia D6 ai auzit? Este extrem de rară și a fost produsă în România

Cât câștigă un șofer de la Camera Deputaților

Cum a ajuns să arate Michael Schumacher la patru ani de la accident

Din data de 20.05.2018 se vor aplica modificări aduse conform Directivei 2014/46/UE.

Dintre aceste modificări, exemplificăm câteva esențiale pentru conducătorii auto, astfel:
Se instituie noţiunea de suspendare a înmatriculării ca operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.

Astfel, se suspendă de drept a înmatriculării în următoarele situații:

Noul proprietar (cumpărător) nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului;
Expirarea / anularea inspecţiei tehnice periodice a vehiculului.

Sursă: bihon.ro

Adio permis în format fizic! Ce le vom arăta polițiștilor!

N-A MAI SUPORTAT și A RĂZBUNAT MII DE OAMENI! “Vrei să mă dau jos la tine?”

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta, dar uite ce urmează

Martorii de bord – Peste 60 de semne explicate

taguri
    teddy-Eddy says:

    În data de 23.08.2017 s-a publicat O.G. nr. 14/2017 prin care se aduc modificări și completări la Codul Rutier, care s-au aplicat de la data de 20.05.2018.
    Cum dracu’ au fost aplicte deja reglementările din 2018???? Sunteți sănătoși la cap?????????????????????????

    Bucur says:

    Cum adica s-au aplicat de la “data de 20.05.2018” ? Voi stiti ce scrieti ? Poate se vor aplica de la data de 20.05.2018 ! Noi suntem in 2017 !Iar cu circulatia pe autostrazi ,drumuri speciale si drumuri nationale europene cu luminile de intalnire aprinse pe timpul zilei e veche , a fost in vigoare si inainte de 23.08.2017 dar nu ati stiut voi.Trebuie sa mai cititi odata Codul Rutier si o sa vedeti ca a fost reglementata inca de la aparitia acestui cod.

    Ciprian Birtea says:

    Folosirea luminilor de întâlnire pe toată durata zilei este de mai mult timp obligatorie pe toate drumurile din afara localității. Cred că noua lege suspendă obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire pe timp de zi pe celelalte drumuri din afara localității cu excepția autostrăzilor și drumurilor europene. Apropo, drum național european și drum expres sunt unul și același lucru.

Adaugă un comentariu