Călin Popescu-Tăriceanu anunță deschiderea unui muzeu auto în București

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunță că Bucureștiul va avea în curând un muzeu auto. Acesta va fi administrat de Primăria Capitalei, iar câțiva colecționari de mașini de epocă deja și-au dat acordul pentru ca autoturismele lor clasice să devină vedete ale expoziției.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că un muzeu auto va fi amenajat în București, pe bulevardul Aviatorilor, în apropierea Muzeul de Geologie și a celui de Istorie Naturală. Astfel, vizitatorii se vor putea deplasa cu metroul până la viitoarea atracție turistică.

Președintele Senatului susține că muzeul auto va fi administrat de Primăria Capitalei și că deja a fost aleasă clădirea ce va găzdui expozițiile de mașini: „Am făcut acest demers pe lângă doamna primar general, Gabriela Firea, care a avut foarte multă deschidere pentru a implica Primăria, pentru că un astfel de muzeu va trebui să funcţioneze sub autoritatea Primăriei generale. Am discutat şi cu doamna prim-ministru. Am identificat o clădire care ar fi foarte potrivită, este vorba de fostele garaje Leonida care se găsesc pe bulevardul Aviatorilor’.

Muzeul Auto vine peste Poliția Rutieră

Cu toate acestea, clădirea nu este disponibilă în momentul de față: „Primăria trebuie să găsească un loc în care să mute Brigada Poliţiei Rutiere, care în momentul de faţă este cazată în clădirea de pe bulevardul Aviatorilor. Şi sper ca acest lucru să se materializeze cât mai rapid‘, recunoaște Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Președintele Senatului a menționat și o posibilă sursă de finanțare a noului muzeu auto: „Clubul deţinătorilor maşinilor de epocă din Bucureşti, Retromobil, a identificat şi posibilitatea obţinerii unor granturi, cred că norvegiene, pentru a contribui la amenajarea muzeului‘. Reamintim faptul că Tăriceanu este membru fondator al Retromobil Club Romania (RCR).

Nu în ultimul rând, acesta confirmă faptul că a ajuns la un acord cu mai mulți colecționari de autoturisme clasice, în vederea expunerii pieselor lor de rezistență: „Am luat legătura cu câţiva colecţionari de maşini de epocă, vor fi foarte încântaţi să pună la dispoziţia muzeului exemplarele lor cele mai reuşite şi care să dea mai multă atracţie viitorului muzeu‘.

 

Sursa foto: pxhere.com

Adaugă un comentariu