Neue Klasse a fost odată, acum BMW i Vision Dee este „neue klasse”, cu tot ceea ce presupune o viziune de viitor cuprinzătoare.

Bavarezii au expus la CES 2023 (Consumer Electronics Show din Las Vegas) conceptul unui sedan de clasă medie realizat după un limbaj de design complet nou. Denumirea mașinii include un acronim cu un mesaj aparte: DEE – Digital Emotional Experience.

Ce vrea BMW I Vision Dee să ne comunice? Funcțiile digitale din viitor vor depăși cu mult nivelul controlului vocal, iar sistemele de asistare a conducerii cu care suntem familiarizați astăzi vor arăta anacronic. Noul Head-Up Display se extinde pe toată lățimea parbrizului, oferind o altă perspectivă asupra următoarei generații de vehicule. Din 2025, această inovație va fi disponibilă în modelele numite deocamdată Neue Klasse (lansare 2025).

De asemenea, BMW Group și-a perfecționat tehnologia de schimbare „di mers' a culorii. După ce a prezentat anul trecut la Munchen conceptul BMW iX Flow Featuring E Ink, cu capacitatea de a trece de la negru la alb, la CES 2023 , BMW i Vision Dee își poate personaliza acum exteriorul în până la 32 de culori fără să treacă pe la vopsitorie.

„Prin BMW i Vision Dee arătăm cum mașina poate fi integrată perfect în viața digitală personală și poate deveni un partener de totală încredere. Vehiculul în sine devine portalul tău către lumea digitală – cu șoferul mereu la control', a declarat Adrian van Hooydonk, șef al BMW Group Design. „Implementată în mod corect, tehnologia va crea experiențe remarcabile, vă va face un șofer mai bun și va adduce, pur și simplu oamenii, și mașinile mai aproape.'

Adaugă un comentariu