Nissan a prezentat noul model Micra

A patra generatie Nissan Micra a fost aratata la Salonul Auto de la Geneva. Printre noutatile modelului, noul motor turbo de 1,2 litri.

Pentru noua generatie Micra, japonezii de la Nissan au utilizat noua platforma V. Noul model a fost proiectat si testat in Japonia si va fi comercializat in 160 de tari. Nissan Micra se construi in Tailanda, India, Mexic si China.

Desenul caroserie prezinta forme rotunde si propune o parte frontala cu o grila din doua parti. Ca dimensiuni, in comparatie cu modelul pe care il va inlocui, noum model Micra este mai lung si dispune de un amapatament mai mare, aspecte ce se traduc printr-un spatiu interior mai mare.

Din punct de vedere tehnic, Nissan Micra va fi motorizat de un singur propulsor, cu doua versiuni de putere. Este vorba despre un nou motor alimentat cu benzina, in trei cilindri, de 1,2 litri VTC (valve timing control), care aspirat va dezvolta 80 CP si 108 Nm.

Supraaliment, acelasi motor, cu injectie directa si sistem start-stop, va furniza 98 CP si 142 Nm. Transmisiile disponibile sunt manuale cu 5 trepte si CVT.

Dintre dotarile viitorului Micra enumeram aici sistemul PSM (parking space measurement), sistem de navigatie cu touchscreen, sau acoperisul din sticla.

Din punct de vedere al sigurantei, Micra va dispune de serie de ABS, airbaguri frontale, laterale si pentru cap, ESP si centuri pretensionate.

In aceasta luna va demara comercializarea noului model in Tailanda, iar din noiembrie Micra se va vinde si in Europa.

Adaugă un comentariu