Nissan NRV II: conceptul din 1983 care dispunea de toate dotările unei mașini moderne

Anul este 1983. Mașinile încep să adopte formele pătrățoase, dar dacă este să ne luăm după exteriorul lui Nissan NRV II de acum 37 de ani, aproape nimic nu poate fi considerat special.

În schimb, inginerii japonezi s-au concentrat pe tehnologie, capitol la care conceptul strălucește chiar și astăzi printre cele mai moderne mașini.

Literele din numele conceptului vin de la Nissan Research Vehicle II. Autoturismul avea rolul de a testa cele mai noi tehnologii care urmează să fie introduse pe mașinile de serie, însă japonezii au dezvoltat aceste gadgeturi cu mulți ani înainte de a deveni populare.

Sub capotă, putem identifica un propulsor de 1,3 litri turbo, care oferă o putere de 120 CP, similar cu ce este oferit astăzi de majoritatea mașinilor de clasă compactă. Propulsorul funcționează cu metanol și este conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte.

Autoturismul din imagini este dotat cu faruri automate, care se aprind la momentul lăsării serii. De asemenea, senzorii amplasați în spatele parbrizului pornesc ștergătoarele atunci când începe ploaia, lucruri normale pentru mașinile de astăzi. De asemenea, conceptul dispune de geamuri din plastic, care sunt mult mai ușoare față de cele din sticlă.

Interiorul dispune de un instrumentar digital, care afișează un întreg calup de informații pentru șofer. Mașina beneficiază de un sistem de cruise control adaptiv, operat cu tehnologie radar, care identifică precis distanța la care se află mașina din față și frânează autoturismul în cazul unui impact.

Volanul dispune de comenzi (care rămân fixe în timpul condusului) pentru sistemul de cruise control, dar și pentru unitatea media. Aceasta din urmă include un sistem de navigație și harți digitale. Ecranul color dispune de tehnologie CRT (cu tub catodic) și poate fi controlat prin intermediul comenzilor tactile. Încă o dată, vă reamintim că această mașină a fost prezentată în urmă cu 37 de ani.

Mașina dispune chiar și de un sistem de recunoaștere vocală. Până la 26 de comenzi pot fi recunoscute de mașină, dar acestea trebuie să fie dictate de șofer înainte de prima utilizare. Autoturismul dispunea de aproximativ 30 de computere pentru a funcționa.

Puteți afla mai multe detalii despre conceptul din 1983 din următorul clip vintage'. Vizionare plăcută!

Adaugă un comentariu