Nokia finalizează vânzarea HERE Maps către Audi, BMW și Daimler

Nokia a finalizat vânzarea serviciului HERE Maps către Audi, BMW și Daimler. Procesul de achiziție a demarat în luna august a acestui an, iar valoarea finală a tranzacției este de aproximativ 2,55 de miliarde de euro.

În momentul în care Nokia a scos la vânzare serviciul, toată lumea se temea ca acesta să nu fie achiziționat de un gigant IT. Spre fericirea tuturor, trioul german a colaborat frumos și a reușit să sufle serviciul din fața unor firme puternice.

HERE Maps va continua să ofere o platformă de navigație pentru consumatorii largi, în timp ce Audi, BMW și Daimler vor utiliza hărțile în vederea dezvoltării viitoarelor modele autonome.

„Hărțile digitale cu o precizie înaltă reprezintă o parte esențială a conceptului mobilității viitorului. În urma acestei achiziții, vrem să asigurăm independența serviciului centralizat pentru toți constructorii, furnizorii, dar și clienții din alte domenii’, a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG în luna august.

„HERE Maps va avea un rol cheie în revoluția mobilității digitale, îmbinând hărțile de înaltă precizie cu datele înregistrate de vehicule, generând astfel un transport sigur și ușor pentru toată lumea’, a completat Harald Krüger, șeful board-ului de management BMW AG la debutul procesului de achiziție.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu