Noua generație Ford Mustang vine în România cu V8 și transmisie manuală

Noul Ford Mustang este un model american legendar renăscut, care păstrează stilul caracteristic ce a captat imaginația șoferilor din întreaga lume timp de 60 de ani.

Disponibil acum la comandă în România, Mustang are un preț care pornește de la 55.900 euro cu TVA pentru versiunea GT Fastback 5.0 V8. Cel mai bine vândut automobil sport din lume dispune de un cockpit digital susținut de tehnologia de ultimă generație Unreal Engine.

 

“Noul Mustang este tot ceea ce așteaptă clienții noștri de la un simbol auto incontestabil – și chiar mai mult. Tehnologia remarcabilă dispune de conectivitate de top și completează cu adevărat plusul de performanță adus de noul model. Mustang va câștiga inimile unei noi generații de șoferi”, a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

 

Noul Mustang – disponibil în versiunile Fastback și Convertible – are un design cizelat inspirat de șase decenii de tradiție încă din 1964. Un nou spoiler frontal și pragurile laterale îmbunătățesc aerodinamica, în timp ce tehnologia LED aduce la zi clasicele stopuri cu trei bare.

În versiunea Convertible, Mustang oferă un design atractiv și multă libertate conferită de posibilitatea de a conduce în aer liber. Plafonul integral capitonat și izolat poate fi ridicat sau coborât în opt secunde, iar designul său compact permite ca portbagajul să poată găzdui în continuare două genți de golf.

În interior, afișajele complet digitale, cu un instrumentar de bord de 12,4 inchi și un ecran central de 13,2 inchi sunt înclinate spre șofer. Personalizabil cu o paletă largă de culori și vizualuri, motorul grafic Unreal Engine acceptă grafică animată interactivă, iar șoferul poate modifica cu ușurință setările prin intermediul afișajului central prin atingere și glisare.

Ford a dublat puterea de calcul a sistemului multimedia pentru noul Mustang. SYNC 4 se adaptează pentru a afișa funcțiile pe care fiecare șofer le utilizează cel mai mult. Integrarea smartphone-urilor pentru Apple CarPlay și Android Auto este wireless, în timp ce conectivitatea 5G permite streaming de muzică prin sistemul audio premium B&O și navigație conectată la cloud pentru actualizări din trafic în timp real.

Noul motor de 5,0 litri este proiectat pentru performanța și capacitatea de reacție emblematice ale V8-ului american. Un nou sistem dual de admisie a aerului permite motorului să respire mai liber pentru un răspuns mai rapid, cu un sistem de evacuare Active Exhaust care schimbă sunetul și intensitatea sa pentru o conducere urbană liniștită, care nu va supăra vecinii, sau pentru libertate maximă pe șosea.

Până la șase moduri de conducere ajustează felul în care reacționează automobilul, fie pentru mai multă încredere pe o suprafață umedă, mai multă distracție pe un drum virajat sau performanță de top pe circuit. Pot fi selectate modurile Normal, Sport, Slippery, Drag și Track, precum și opțiunea de a alege individual setările.

Pachetul de performanță este standard, pentru a oferi șoferilor un adevărat sentiment de control și implicare pe șosea sau pe circuit. Frânele Brembo din spatele jantelor din aliaj de 19 inchi oferă performanțe liniare, iar diferențialul cu alunecare limitată reduce patinarea roților pentru o aderență mai bună – în special în viraje. Suspensia opțională MagneRide monitorizează condițiile de drum de o mie de ori pe secundă și ajustează setările pentru a asigura cel mai bun control și confort posibil.

Mustang Dark Horse oferă fundația pentru programele de motorsport bazate pe Mustang, în care vom vedea mașina sport concurând pe șase din cele șapte continente din întreaga lume în 2024 – inclusiv pe piste legendare precum Le Mans și Interlagos.

Indiferent că rulează pe șosea sau circuit, Mustang Dark Horse dispune de elemente de design funcționale unice care evidențiază pedigree-ul său de performanță, cu eleronul spate fix, inspirat din motorsport, pragurile laterale și difuzorul spate care cresc performanța aerodinamică.

O versiune mai puternică a noului motor V8 de 5,0 litri oferă performanțe mai bune, cu posibilitatea de a alege între o cutie de viteze automată cu 10 trepte sau o cutie de viteze manuală unică – TREMEC cu șase trepte. Performanța pe circuit este îmbunătățită de suspensia revizuită, răcirea îmbunătățită pentru anduranță și anvelopele Pirelli aderente.

Culoarea metalizată unică Blue Ember este disponibil exclusiv pe versiunea Dark Horse, în timp ce interiorul are cusături Indigo Blue și un finisaj lucios metalizat închis pentru o ambianță distinctivă.

Adaugă un comentariu