Noul Audi R8 e-tron: primele informații despre o posibilă versiune de serie

După ce ieri a publicat primele informații oficiale despre R8 V10 și V10 Plus, Audi a revenit acum cu detalii tehnice despre versiunea e-tron cu propulsie electrică.

La momentul publicării acestui articol încă nu sunt disponibile imagini cu acest model, însă diferențele de natură estetică nu ar trebui să fie atât de mari. În schimb, platforma tehnică fac din acest R8 un animal foarte diferit de modelul V10. Aparent, noul Audi R8 e-tron este o evoluție a modelului precedent care nu a mai ajuns în producție. Sistemul de propulsie revizuit promite o autonomie maximă de 450 km – o creștere substanțială de la cei 215 anunţaţi pentru prototipul primei generații. Această îmbunătățire se datorează în principal capacității bateriei, care a evoluat de la 49 kWh la 92 Kwh.

Deși poate înmagazina de două ori mai multă energie electrică, acumulatorul Li-Ion are un volum comparabil cu al predecesorului său. Dezvoltat de Audi special pentru gama de vehicule full electrice, acesta este capabil să ajungă la o încărcare completă în mai puțin de două ore, grație unui sistem de încărcare combinată (CCS) care permite alimentarea atât de la surse de curent alternativ cât și de curent continuu. Bateria noului Audi R8 e-tron are forma literei T și ocupă tunelul median și zona din spatele ocupanților.

2015-audi-a3-e-tron-badge

Audi R8 e-tron: performanțe

Puterea combinată a celor două motoare electrice a crescut la 462 CP și 920 Nm (vechiul e-tron oferea 381 CP și 820 Nm). Performanțele dinamice sunt inferioare celor ale versiunilor V10, constructorul anunțând o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 210 km/h. Opțional, viteza maximă poate fi ridicată până la 250 km/h.

Disponibilitatea acestui model este încă neclară, însă se zvonește că va intra în producție către sfârșitul acestui an. Oricum, după experiența anterioară cu primul R8 e-tron, care nu a mai ajuns la vânzare, nu putem spune decât că… mai bine mai târziu decât niciodată!

Adaugă un comentariu