Noul Mercedes Clasa X poate fi comandat în România

Mercedes Clasa X, primul pick-up din istoria constructorului german de masini de lux Mercedes-Benz, este disponibil oficial pe piata din Romania.

Pretul de pornire pentru modelul Mercedes Clasa X  cu o motorizare diesel de 2.3 litri de, 190 CP si o cutie automata in 7 trepte este de 44.700 de euro.

Abordarea de către Mercedes-Benz a segmentului pick-up a împărţit deja fanii mărcii în tabere: cei mai purişti n-ar fi vrut să vadă o astfel de maşină în gama producătorului german, iar cealaltă tabară susţine că acest pas trebuia făcut mai demult.

Indiferent de unde privim noul Mercedes-Benz Clasa X trebuie să admitem din start că firma din Stuttgart este o autoritate în materie de 4×4. Nu sunt mulţi producători care se pot lăuda cu un rival pentru Mercedes-Benz Clasa G spre exemplu. Din această perspectivă aparaţia unui pick-up în oferta Mercedes-Benz este absolut plauzibilă şi explicabilă economic.

Noul Mercedes-Benz Clasa X are o lungime de 5340 mm, o lăţime de 1920 mm, o înălţime de 1819 mm şi un ampatament de 3150 mm. Bena are o lungime de 1587 mm, lăţime de 1560 mm şi o înălţime de 474 mm. În noul Mercedes-Benz Clasa X se pot încărca maxim 1042 kg şi poate tracta în funcţie de motorizare greutăţi cuprinse între 1650 şi 3500 kg.

Adaugă un comentariu