Noul model hibrid Lexus CT 200h va fi gata pentru comercializare catre sfarsitul anului

Lexus a prezentat la Geneva primul hibrid compact premium, model disponibil doar in versiune hibrida.

Lexus CT 200h este construit pe o platforma complet noua, care asigura raportul optim intre greutate si performante. Dimensiunile caroseriei sunt: lungime – 4320 mm, latime – 1765 mm si 1430 mm pentru inaltime, ampatamentul fiind de 2600 mm. Din punct de vedere al designului, modelul iese in evidenta prin partea frontala cu farurile pozitionate mai sus decat grila radiatorului si prin luminile pentru zi, de tip LED. Capacitatea portbagajului noului hibrid compact CT 200h este de 345 litri si 700 litri, cu bancheta rabatata.

Vizavi de interior, Lexus anunta pentru CT 200h ergonomie, o pozitie joasa a soferului la volan, materiale finisate cu atentie si un display de 8 inci, insotit de un controler (joy-stick) plasat pe consola centrala.

Tehnica modelului CT 200h este preluata de la Toyota Prius si dispune de un propulsor alimentat cu benzina (1,8 litri) si de un motor electric, care poate impinge electric masina pana la o viteza de 45 km/h, pe o distanta maxima de 2 kilometri. Transmisia se realizeaza pe puntea fata. Cutia de viteze este E-CVT (variatie continua). Motorul electric este alimentat de o baterie Ni-Mh.

Lexus CT 200h ofera patru moduri de lucru: Eco, Normal, EV (rulare in modul electric si cu emisii CO2 egale cu zero) si Sport, cand indicatorul bateriei devine turometru, iar lumina de fond a acestuia se schimba din albastru in rosu.

Lexus CT 200h va fi comercializat incepand cu sfarsitul acestui an.

Adaugă un comentariu