Noul motor 1.6 CDTI debuteaza la Geneva si pe Astra hatchback, Astra Sedan si Astra Sports Tourer

După ce a debutat pe Zafira Tourer, noul motor diesel 1.6 CDTI cu putere de 136 cp şi cuplu maxim de 320 Nm este  disponibil pentru Astra hatchback, Astra notchback şi Astra Sports Tourer. Consumul acestui noi propulsor la Astra este de doar 3,9 litri de motorină la 100 km conform procedurii de testare NEDC (New European Driving Cycle). Pe langa versiunea de 136 CP, in gama va debuta si 1.6 CDTI de 110 CP, care are un consum mediu de doar 3,7 l/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 de 97 g/km.

„Modelul nostru de volum Astra şi noul motor diesel silenţios 1.6 CDTI se potrivesc perfect. Reprezintă combinaţia ideală pentru oricine doreşte să îmbine performanţele mari cu rafinamentul superior şi eficienţa la consum. Noul motor turbo pe benzină 1.6 ECOTEC cu injecţie directă şi motoarele 1.6 CDTI se află la baza ofensivei noastre în materie de motoare. Acestea dovedesc că autovehiculele Opel nu impresionează doar prin design, ci oferă şi calitate de top prin tehnologii ultramoderne, asigurând o experienţă de conducere de primă clasă.’, declară Michael Ableson, Vicepreşedinte GME Engineering.

 

Motorul Opel, extrem de eficient şi silenţios, este prima unitate din portofoliul Astra care respectă deja prevederile viitorului standard de emisii Euro 6, ceea ce îl face cel mai ecologic motor diesel Opel construit vreodată. Motorul se clasează pe primul loc în clasa sa în ceea ce priveşte nivelul de zgomot şi vibraţii, datorită designului optimizat al componentelor, unui proces de combustie deosebit de eficient, cu injecţie multiplă, şi măsurilor suplimentare de izolare acustică. 

Motorul generează un cuplu maxim impresionant de 320 Nm, mai mare cu şapte procente decât predecesorul său de 1,7 litri cu o putere de 130 cp. În acelaşi timp, eficienţa este îmbunătăţită şi emisiile de CO2 au reduse. Această variantă de putere are un consum exemplar, de 3,9 litri de motorină per 100 km în regim NEDC  şi emisii de CO2 de doar 104 g/km, mai scăzute cu până la opt procente decât ale motorului de 1,7 litri.

Noul motor 1.6 CDTI al modelului Astra este acompaniat de transmisia manuală cu şase trepte de viteză complet revizuita. Datorită acesteia schimbarea treptelor de viteză necesită un efort minim, modelul Astra 1.6 CDTI fiind mai rapid, mai precis şi, foarte important, având o rulare perfect uniformă.

Adaugă un comentariu