Noul VW ID. Buzz s-a lansat oficial în România

Volkswagen transformă celebrul microbuz al anilor 50 într-un automobil electric. Cu un design de inspirație retro și dispunând de tehnologie proaspătă, noul ID. Buzz este acum disponibil spre vizionare în Moon City e-mobility lounge din Băneasa Shopping City.

Automobilul 100% electric construit la Hanovra va fi disponibil în România începând cu vara acestui an, în două variante:
ID. Buzz, destinat transportului de persoane și ID. Buzz Cargo, pentru transport marfă. ID. Buzz oferă spațiu pentru cel puțin cinci persoane și 1.121 litri volum portbagaj, iar versiunea Cargo, pentru doi europaleți.

„S-au investit zeci de ani de experiență și know-how în proiectul ID. Buzz, pentru că s-a dorit un rezultat inovator, 100% spectaculos și 100% electric pentru succesorul legendarului minibus, un autovehicul intuitiv, gata să revoluționeze era mobilității electrice, să ofere confort și libertate fără limite, să seteze noi standarde și să redefinească însuși conceptul de condus', declară Bogdan Florea, director marcă Volkswagen autoturisme.

 

„Am prezentat pentru prima dată conceptul ID. Buzz în 2018 la SIAB și iată că astăzi avem în fața ochilor modelul final, în premieră în România. ID. Buzz va fi livrat cu cel mai recent software ID., deține cele mai moderne sisteme de asistență și este viitorul în materie de inovație și sustenabilitate', a completat Eugen Grigoraș, brand manager Volkswagen Autovehicule Comerciale.

 

Odată cu noul ID. BUZZ, Volkswagen își extinde gama de automobile 100% electrice, după lansările modelelor ID.3, ID.4 și ID.5. Proporțiile compacte permit manevrarea dinamică a vehiculului, iar interiorul poate fi transformat oricând într-o locuință mobilă. Mașina recepționează informații în timp real despre trafic, identificând pericolele în funcție de semnalele altor autovehicule și de infrastructura rutieră, include asistență pentru menținerea benzii și pentru frânare de urgență, proiectează navigația pe carosabil, comunică vizual cu trecătorii și șoferul, recunoaște stilul de condus și chiar melodiile preferate ale conducătorului auto. Opțional sunt disponibile sisteme de asistență care permit un mod de deplasare parțial automatizat și schimbarea asistată a benzilor de rulare.

Noul ID. Buzz se recomandă a fi 100% sustenabil, beneficiind de amprentă de carbon neutră începând cu procesul de producție, până la cel de livrare și utilizare. În plus, scaunele, plafonul și podeaua sunt îmbrăcate în materiale reciclate, fără a fi folosită piele de origine animală. Pentru modelul disponibil începând cu anul 2022, viteza maximă este de 145 km/h, iar capacitatea bateriei, de 77 kWh – poate fi încărcată la stații Wallbox și puncte de încărcare publice cu curent alternativ de 11kW (AC), iar cu o mufă CCS la o stație de încărcare rapidă. În acest caz, ID. Buzz poate fi încărcat de la 5% la 80% în 30 de minute.

Adaugă un comentariu