Noutăți în gama lui Opel Adam – Transmisia automată Easytronic 3.0 și versiunea Swing Top

Opel a decis că este momentul perfect să-i ofere micuțului Adam o versiune cu plafon retractabil.

Botezat Adam Swing Top, citadinul din Rüsselsheim primește un acoperiș din pânză, capabil să fie retras cu o simplă apăsare de buton. Procesul durează doar 5 secunde, iar aceasta poate fi închis până la viteze de 140 km/h.

Conform oficialilor Opel, plafonul integrează mai multe straturi de pânză, iar la interior se află și unul din neopren. Izolarea fonică va fi una bună, iar rezistența se ridică la nivelul așteptărilor. Un alt avantaj al acestui tip de plafon constă în faptul că dimensiunile portbagajului rămân nemodificate, întrucât deschiderea maximă ajunge până în dreptul montanților C.

adam

Odată cu anunțarea lui Opel Adam Swing Top, producătorul german a promovat și introducerea noii transmisii Easytonic 3.0 pe același model.

Cutia automată va fi disponibilă pe motorizarea de 1,4 litri și 87 CP și promite o scădere a consumului de carburant cu până la 0,4 litri la suta de kilometri, comparativ cu aceeași structură echipată cu transmisia manuală în 5 rapoarte. De asemenea, emisiile de CO2 se reduc și ele cu 10 grame per kilometru.

Opel-easytronic 3.0

Pe scurt, versiunea Adam 1.4 ecoFLEX cu sistem Start/Stop și Easytronic 3.0 va garanta un consum de carburant de 4,7 litri la sută, cu emisii de CO2 de 109 grame per kilometru.

Adaugă un comentariu