Nu vom mai avea voie să fumăm dacă în mașină este un copil sau o femeie însărcinată

Legea antifumat ar putea fi înăsprită cât de curând. Cum? Parlamentarii vor redefinirea spaţiului public închis.

Astfel, la inițiativa liberalului Daniel Fenechiu au venit cu amendamente atât Ministerul Sănătăţii cât şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Pe viitor, fumatul în maşina personală ar putea deveni istorie, câtă vreme în autovehicul se află un copil sau o femeie însărcinată.

Chiar dacă la prima vedere par controversate, propunerile de amendamente depuse de organizaţiile neguvernamentale, respectiv interzicerea fumatului în maşină şi interzicerea ţigării electronice în restaurante şi la locurile de fumat sunt susţinute nu doar de medici ci şi de aleşii din Camera Deputaţilor. Marea Britanie şi Irlanda au adoptat deja reguli similare, iar amenda este de 50 de lire pentru încălcarea legii.

A încercat să pornească Loganul, a băgat cheia în contact și mașina a explodat | VIDEO

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

„E adevărat că maşina e proprietate personală. Pe de altă parte omul nu poate să facă orice doreşte pe proprietatea lui. Libertatea are nişte limite. Prin urmare, chiar dacă este maşina ta, atâta timp cât este foarte clar demonstrat că fumând, un copil şi o femeie gravidă au de suferit, atunci este şi etic şi moral şi legal să interzici fumatul în maşină, cu atât mai mult cu cât nu îi limitezi dreptul de a fuma. Legea trebuie să intervină şi să îl apere pe cel care este lipsit de apărare, pentru că nici fătul şi nici bebeluşul nu se pot apăra’, au explicat specialiștii pentru adevarul.ro.

Fumatul în mașină provoacă daune nu doar asupra sănătății ocupanților, ci și asupra vehiculului

Adaugă un comentariu