O dată în plus, prin Kia EV3, marca extrem-orientală demonstrează că știe să se calibreze foarte bine pe tendințe.

Kia EV3 constituie un element strategic de importanță maximă pentru dezvoltarea mărcii în viitorul apropiat și mai departe. Această serie are rolul de punct de acces la cuprinzătoarea ofertă de modele EV din gama mărcii, toate caracterizate de o îmbinare impresionantă a funcționalității cu tratarea futuristă. Chiar dacă SUV-ul urban Kia EV3 e cel mai mic dintre acestea, nu înseamnă că ar fi cu ceva mai prejos.

După ce spui „automobil electric', următoarea întrebare legitimă este legată de autonomie. La capitolul respectiv, Kia EV3 mizează pe 600 km, în conformitate cu normele WLTP. Kia EV3 se adresează celor aflați în căutarea unui vehicul de familie tipic segmentului inferior al clasei compacte sau celor superior al clasei mici – zonă extrem de disputată a pieței internaționale, în care nu-i deloc simplu să arăți că ești mai bun decât concurența care, la rândul său, are destule propuneri bine puse la punct.

Kia EV3 măsoară 4.300 mm în lungime, 1.850 mm în lățime, 1.560 mm în înălțime și are un ampatament de 2.680 mm. Vehiculul dispune de un grup motopropulsor electric cu tracțiune față de ultimă generație, bazat pe partea tehnică Electric Global Modular Platform (E-GMP), echipată cu baterie din a patra generație. Kia EV3 Standard este oferit exclusiv cu o baterie de 58,3 kWh, în timp ce varianta EV3 Long Range este echipată cu o baterie de 81,4 kWh.

Ambele variante folosesc un motor electric de 150 kW/283 Nm, care asigură o accelerație 0-100 km/h în 7,5 secunde. Viteza maximă a lui Kia EV3 este de 170 km/h.

„Kia EV3 a fost definit și proiectat pentru a-i convinge pe clienții care doresc o mașină potrivită cu valorile lor de durabilitate și care insistă pe o satisfacție fără compromisuri în utilizarea practică de zi cu zi. Arhitectura noastră flexibilă E-GMP oferă cea mai bună autonomie din clasă. Cu EV3, Kia a redefinit segmentul EV entry-level, realizând un model compact care este generos echipat cu tehnologie și caracteristici inovatoare', a declarat Spencer Cho, Vicepreședinte și Head of Global Business Planning.

taguri
Adaugă un comentariu