O intersecție din Timișoara a fost marcată inclusiv cu liniile imaginare

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş face verificări privind utilitatea marcajelor rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara, inaugurat duminică, după ce pe reţelele de socializare au apărut poze fotografiate cu o dronă care arată o multitudine de marcaje efectuate într-o singură intersecție.

E România! O ambulanță privată transportă un pacient cu ușile larg deschise

Speranţe pentru Schumacher: familia anticipează o recuperare medicală miraculoasă

Intersecția de la  pasajul Jiul din Timişoara a primit pe lângă marcajele clasice și liniile imaginare de care şoferii trebuie să ţină cont atunci când se află într-o intersecţie.

Ministrul de Interne a fost amendat’ de poliţistul Marian Godină

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică, la inaugurarea pasajului Jiul,după lucrările de extindere la cinci benzi, că în cazul în care se va dovedi că marcajele rutiere din intersecţie sunt prea aglomerate, atunci se pot simplifica lucrurile’.

Benzina premium a ajuns la 6 lei pe litru

În acest sfârşit de săptămână, pe reţelele de socializare au apărut o serie de comentarii legate de marcajele rutiere de la pasajul Jiul din Timişoara. Zici că e GTA 2 cu placa grafică stricată’, Aşa sunt şi în Germania intersecţiile, dar aici şi-au bătut joc’, Ce şotron au tras la Jiul’ sau Cineva nu a avut voie să se joace cu vopsea când a fost mic. A recuperat acum’ – sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook.

Practic marcajele realizate în intersecția din Timișoara sunt reprezentarea grafică a acestor prevederi legale:

În situatiile in care exista benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stanga centrului imaginar al intersectiei, iar daca exista un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia.

Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul vehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.

Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediana a partii carosabile se ocolesc prin partea dreapta.

Sursa: zf.ro

Sursa foto: George BUFAN Photography

Adaugă un comentariu