Ce să faci cât stai în casă: o machetă la fel ca mașina ta!

Dacă îți plac mașinile, există foarte mari șanse să adori machetele. Ce poate fi mai frumos decât să ai o replică exactă în miniatură la fel ca propriul tău autoturism?

În prezent, există kit-uri de asamblat pentru aproape orice model de autoturism produs, dar unele pot fi greu de găsit, mai ales dacă vorbim despre mașini comune, care au fost produse în serii mari. Așadar, la machete situația stă exact invers față de cum este cu mașinile reale. Un Bugatti există în nenumărate exemplare sub formă de machetă, dar un Logan poate fi mult mai greu de găsit.

Nici după lungi căutări, cunoscutul jurnalist auto și youtuber, Doug DeMuro nu a reușit să găsească o machetă identică sau un kit de construcție asemănător cu mașina sa, un Land Rover Defender din 1997.

Însă totul s-a rezolvat cu 1.500 de dolari (da, sunt toate zerourile acolo), atunci când americanul i-a contactat pe cei de la Modelworks, o companie americană care realizează machete la comandă.

Doug le-a trimis celor de la Modelworks câteva sute de fotografii cu mașina sa, pentru a le permite să respecte toate detaliile specifice.

Macheta este realizată din lemn, iar toate elementele au fost vopsite și asamblate cu mare atenție.

După cum se poate observa și din imagini, macheta are aceleași plăcuțe de înmatriculare, aceleași sigle, dar și aceleași abțibilduri, pe care mașina reală le prezintă.

Interiorul este și el deosebit de detaliat, având chiar și elemente care par uzate de vreme. Un alt element respectat cu strictețe a fost și husa roții de rezervă.

Întregul proces a fost documentat în următorul clip:

Adaugă un comentariu