O zi perfectă pentru români în Campionatul Mondial de Raliuri

UPDATE

Simone Tempestini a reușit pentru a treia oară în carieră să se claseze pe podium la WRC 2, de data aceasta chiar în țara sa natală, în Raliul Sardiniei, acolo unde a reușit să obțină al treilea timp la capătul celor peste 300 de kilometri de probe speciale.

Pilotul clujean, care a pilotat un Hyundai i20 și l-a avut în dreapta pe Sergiu Itu, a avut un ritm excelent de-a lungul celor trei zile de raliu. În vârstă de 24 de ani, cel mai tânăr campion național din istoria României a mai reușit o performanță similară de două ori, în Portugalia (2017) și în Turcia, anul trecut, când a încheiat al doilea.

Simone Tempestini și Raul Badiu se află în topul clasamentului în etapa Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), care se desfășoară în acest weekend în Sardinia.

Campion național, Simone Tempestini (Hyundai i20) a început incredibil runda din insula italiană și a încheiat pe 12 la general și pe 2 în WRC 2 în prima probă specială a raliului. Astăzi, la finalul primelor 9 probe și un total de 126,2 kilometri, pilotul clujean, avându-l copilot pe Sergiu Itu, se află pe locul 4.

La general, Tempestini ocupă poziția a 15-a, dintr-un total de 88 de echipaje rămase în cursă. „Am mers foarte bine, iar această zi ne dă încredere că sâmbătă putem continua într-un ritm alert și să continuăm să avansăm în clasamentul’, a declarat Simone, care și un titlu mondial în Junior WRC, cucerit în 2016.

Cel de-al doilea echipaj prezent în etapa din Sardinia, format din Raul Badiu și copilotul Gabriel Lazăr, pe un Ford Fiesta R2, ocupă cea mai bună poziție de până acum din istoria participărilor în Campionatul Mondial.

Aceștia sunt pe locul 4 în clasamentul Junior WRC, însă în prima parte a zilei au ocupat în permanență un loc pe podium. În topul general, dominat de Dani Sordo, Badiu se află pe poziția a 32-a. Citeşte întreaga ştire.

Adaugă un comentariu