Obsesia lui Hitler pentru recordurile de viteză

Adolf Hitler a fost un personaj malefic. Responsabil pentru moartea a milioane de oameni, Hitler a avut o pasiune pentru viteză.

Prima dovadă că Hitler era pasionat a fost când a decis ca Germania să dețină supremația în ceea ce privește recordul mondial de viteză.

În anul 1935, britanicul Malcolm Campbell reușea la volanul masinii sale Blue Bird să atingă 484 km/h la Boneville Salt Flats.

Astfel a luat naștere Mercedes-Benz W125 Streamliner menit să doboare recordul britanicilor. Automobilul a primit un motor DAB V12 de 5.6 litri care oferea 736 CP.

Pe data de 27 ianuarie 1938, pilotul Rudolf Caracciola a reușit pe o portiune de autostrada dintre Frankfurt si Darmstadt, să atinga 432,7 km/h. Astfel, automobilul a rămas până azi cea mai rapidă mașină care a mers vreodată pe un drum public.

Aceasta nu a fost singura tentativă a nemților pentru a depăși recordul mondial de viteză. Bernd Rosemeyer a încercat și el să doboare recordul și, deși avea o mașină de 700 de CP, a sfârșit tragic.

Singurul lucru care l-a făcut pe Hitler să renunțe la obsesia sa pentru viteză a fost obsesia pentru război. În 1939, odată cu începerea războiului, totul a fost abandonat.

Adaugă un comentariu