Opel Astra facelift – tot ce trebuie să știi

Au trecut deja trei de când actuala generație Opel Astra este pe piață și compania din Rüsselsheim a decis că e momentul pentru o actualizare.

În primul rând Opel Astra facelift primește motorul turbo pe benzină cu trei cilindri de 1,2 litri  dezvoltat de Grupul PSA. Această unitate e disponibilă în variantele de putere de 110 CP, 130 CP și 145 CP. Indiferent de putere este disponibilă doar o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Un alt propulsor pe benzină de 1,4 litri și 145 CP poate fi comandat doar configurat cu o cutie CVT cu 7 trepte.

Doar un motor diesel de 1,5 litri este disponibil pentru Opel Astra facelift. Acesta poate fi configurat cu 105 CP și cutie manuală cu 6 trepte sau cu 122 CP și cu acceași cutie sau opțional una automate cu 9 trepte. Motoarele diesel sunt echipate cu un turbocompresor cu activare electrică și geometrie variabilă (VGT) și, similar celor pe benzină, un arbore de echilibrare montat în blocul motor.

Pe lista de noutăți apare și o noua cameră video frontală mai mică, dar de putere mai mare decât cea precedentă datorită procesorului mai rapid. Acum, pe lângă faptul că recunoaște autovehiculele, poate recunoaște și pietonii.

Unitatea de top, Multimedia Navi Pro, cu care este echipat vârful de gamă Opel Insignia, este disponibilă și pentru Astra facelift și are un ecran color, tactil, de opt inch și poate fi acționată și prin comandă vocală. Serviciile de navigație conectată cu informații din trafic în timp real și actualizări online ale hărților asigură călătorii mai relaxate. Afișajul sistemului de navigație are simboluri cu design nou și un aspect mai modern. Același lucru este valabil și pentru panoul de instrumente: șoferii noului Opel Astra sunt primii care beneficiază de un vitezometru digital.

Vânzările pentru Opel Astra facelift începe din luna august.

Adaugă un comentariu