Opel Insignia facelift: modificări estetice minime şi tehnologii noi implementate

Opel Insignia facelift va avea premiera la Salonului Auto de la Bruxelles din ianuarie 2020. Din primele fotografii oficiale observăm că nava amiral din Rüsselsheim nu a trecut printr-un tratament estetic major, accentul fiind pus pe tehnologie.

Insignia facelift are o nouă grilă a radiatorului ceva mai lată, iar uminile diurne LED sunt amplasate acum în partea inferioară, în loc de partea superioară a farurilor. Cum se întâmplă deja la versiunea station wagon, panoul spate al versiunii sedan Grand Sport va avea două fante în locul orificiilor rotunde pentru țevile de eșapament.

Opel Insignia facelift primeşte noile lumini adaptive IntelliLux LED Pixel cu 84 de segmente LED per far, acestea inlocuind sistemului anterior cu 32 de segmente. Implementarea acestui sistem aduce şi noi funcţii cum ar fi modul optimizat de iluminare pentru parcare sau mărirea zonei de acţiune a luminilor.

Versiunea sedan Grand Sport și modelul station wagon Sports Tourer oferă pentru prima dată o cameră video pentru marșarier digitală. Alături de sistemul pentru avertizarea privind traficul pe bază de radar, care atenţionează şoferul privind autovehiculele ce se apropie din lateral, noua cameră contribuie la o mai bună percepţie a zonei de rulare.

Insignia facelift primeşte şi sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență și detectarea pietonilor și head-up display.

Opel nu a comunicat oficial dacă vor fi schimbări în gama de propulsoare, dar precizează că “Opel Insignia va fi și mai eficient decât până acum datorită structurii ușoare a motoarelor pe benzină și diesel, noi în totalitate”.

Adaugă un comentariu