Avanpremieră: Viitorul Opel Meriva va fi un crossover

Viitorul Opel Meriva va abandona caroseria de monovolum, căzută în dizgrația clienților, și se va transforma într-un soft-crossover, profitând de trendul ascendent pe care se află în prezent SUV-urile.

Declarația îi aparține șefului Opel, Karl-Thomas Neumann. Potrivit acestuia, viitorul model va avea un design „foarte stilizat, dar mai puțin extrem decât al SUV-ului gamei Opel, Mokka. Rețeta pregătită de germanii de la Opel a fost deja testată cu succes de către francezii de la Renault și PSA. Peugeot a înlocuit monovolumele 3008 și 5008 cu crossovere având aceeași denumire. Renault a migrat, de asemena, Espace și Scenic către o siluetă mai apropiată de imaginea SUV-urilor.

Viitorul Opel Meriva va fi construit, similar viitoarei Zafira, pe o platformă a grupului PSA, ca rezultat al partenereiatului existent între cei doi producători. Meriva va fi produs în continuare în Spania, la Zaragoza. Tot acolo vor fi produse și viitoarele modele înrudite, Peugeot 2008 și Citroën C3 Picasso. Totuși, Neumann a dat asigurări că Meriva va arăta complet diferit de modelele franceze. „Nu vrem să venim cu o versiune cu siglă nouă a unui anumit model – a declarat acesta în timpul Salonului auto de la Paris. Denumirea Meriva nu este încă stabilită, dar vom afla cu siguranță mai multe până în martie 2017.

Vânzările de SUV-uri cunosc o adevărată explozie, dar în același timp producătorii auto consideră că piața are nevoie în continuare de automobile încăpătoare și practice, așa cum sunt monovolumele. Trendul actual combină spiritul practic al monovolumelor cu caracteristicile dorite ale unui SUV – poziție de conducere înaltă și designul care inspiră robustețe.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu