Opel prezinta noul Vivaro, care va fi lansat in aceasta vara

  • Premiatul limbaj de design sculptural al Opel, introdus în segmentul van
  • Noul design reflectă nivelul de calitate şi funcţionalitate
  • Cea de-a doua generaţie a modelului Vivaro aduce soluţii de încărcare practice
  • Motoarele diesel BiTurbo avansate: performanţe de top cu un consum redus de carburant

Noul Opel Vivaro combină funcţionalitatea unui autovehicul comercial uşor cu designul şi confortul unui autoturism. Cea de-a doua generaţie a modelului de succes Opel, care va fi lansată în această vară, oferă factorul surpriză introducând pentru prima dată filosofia premiată de design Opel – „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană’ – în segmentul de autovehicule comerciale. Noul său aspect atrăgător este completat de tehnologii de ultimă generaţie şi multe dotări practice, inovatoare, atât sub capotă – motoarele diesel se caracterizează printr-o forţă ridicată de propulsie datorită tehnologiei avansate BiTurbo – cât şi în habitaclu, care fac din modelul Vivaro un competitor extrem de atractiv în această clasa importantă de autovehicule. Cu aproximativ 50.000 de unităţi vândute anual, acesta acoperă peste 10% din piaţa europeană de furgoane de dimensiuni medii.

„Ce-a de-a doua generaţie Opel Vivaro se distinge prin caracterul său practic remarcabil şi calitatea superioară. După 13 ani încununaţi de succes de la lansarea sa pe piaţă, am dorit să sporim atractivitatea noului Vivaro, ridicând în acelaşi timp ştacheta în ceea ce priveşte principalele sale capacităţi’, a declarat Mark Adams, Vicepreşedinte Opel Design, descriind sarcinile echipei de design. „Noul Vivaro ilustrează măiestria sculpturală şi precizia germană prin formele sale sculpturale fluide, proporţiile îndrăzneţe şi accentele premium. Acestea îi conferă un caracter mai incisiv şi mai rafinat, transformându-l în cartea de vizită mobilă ideală.’

Pur şi simplu unic: noul Opel Vivaro este robust şi elegant

Exteriorul noului Opel Vivaro este acum chiar mai elegant şi mai modern. Cu o grilă a radiatorului proeminentă, de mari dimensiuni, faruri distincte şi motivul fluid al tăişului specifice limbajului multipremiat de design Opel, acesta se distinge prin formele caracteristice ale modelelor mărcii.

Farurile au cadre în culoarea negru ultra-lucios, având integrate accente cromate care scot în evidenţă efectul de material preţios. Luminile diurne în formă de aripă, specifice Opel, sunt prevăzute cu tehnologia LED modernă, clară, conferindu-i autovehiculului Vivaro un aspect inconfundabil. Prin eleganţa pe care o degajă, cu partea frontală lată şi partea din spate simplă şi practică, Vivaro reflectă în mod clar robusteţea pe care clienţii o aşteaptă de la acest furgon în timpul utilizării zilnice. Designul părţii laterale aduce măiestria sculpturală în segmentul furgoanelor, cu motivul tăişului, tipic Opel, care se întinde de sub oglinzile exterioare până la pasajele roţilor din spate la fel ca la modelele din familia Insignia sau în cazul GTC Astra.

În funcţie de tipul de utilizare a noului Vivaro – ca furgon robust, autovehicul pentru companii sau autoturism confortabil de mare capacitate – clienţii pot alege între trei tipuri de caroserie. În plus, paleta cromatică a noului Vivaro include 11 culori standard, dintre care cinci vopsele uni şi şase metalizate în dublu strat. Alte culori specifice vor fi disponibile chiar de la lansare pentru autovehiculele cu utilizare specială. Astfel, clienţii pot comanda noul Vivaro în nuanţa perfect adaptată nevoilor lor comerciale şi de afaceri.

Caracter practic la puterea a patra: Vivaro este disponibil acum în două variante de lungime, două înălţimi ale acoperişului şi mult mai mult spaţiu

Autovehiculul versatil Vivaro este ideal pentru aproape toate solicitările clienţilor. Noua generaţie continuă conceptul de succes cu diverse variante şi configuraţii cu două lungimi totale şi două înălţimi ale acoperişului ca panel van, combi, crew van şi microbuz. De fapt, noul Vivaro se adaptează mai bine cerinţelor de transport faţă de modelul anterior, deoarece în ambele variante de lungime – prima versiune este cu circa cinci metri mai lungă, iar cea de-a doua cu încă 40 cm – este cu aproape 22 cm mai lung, oferind un spaţiu suplimentar vizibil la interior şi făcând posibile noi funcţii de transport.

Două motoare diesel: tehnologie turbo avansată pentru noul Vivaro

Noul Vivaro este un cal de povară polivalent, extrem de rezistent datorită, printre altele, tehnologiei moderne de propulsie. Acesta este prevăzut cu noi motoare turbo diesel: o unitate 1.6 CDTI, precum şi un motor avansat 1.6 BiTurbo CDTI cu două turbocompresoare secvenţiale şi două intercoolere. Fiind alimentat de două turbocompresoare care acţionează în tandem, acest motor asigură un nivel excelent de performanţă împreună cu consum redus de carburant. Consumul de carburant în regim mixt al noilor unităţi diesel supraalimentate este redus cu peste 1 l, iar în cazul motorului BiTurbo acesta scade sub 6 l/100 km (date preliminare). Astfel, noua generaţie a modelului polivalent de succes al Opel se caracterizează prin cele mai bune valori din clasa sa.

Modelele din noua gamă diversificată Opel Vivaro sunt produse, în principal, la uzina Luton din Marea Britanie. Diferitele versiuni ale celui mai bine vândut autovehicul comercial uşor Opel/Vauxhall, dezvoltate împreună cu Renault, au ieşit de pe linia de asamblare a acestei fabrici încă din 2001. Până în prezent au fost produse aproape 600.000 de unităţi. În 2009, în cadrul fabricii a fost deschis şi un centru de conversie a autovehiculelor pentru variante speciale precum crew van şi dropside, care îşi va extinde activităţile de producţie cu noua generaţie Vivaro. Astfel, clienţii pot beneficia din fabrică de numeroase conversii ale noului Vivaro, lărgind domeniul de utilizare a acestuia la aplicaţii profesionale extrem de specifice. Bineînţeles că toate modificările efectuate asupra autovehiculelor respectă standardele stricte de calitate Opel.

Adaugă un comentariu