Programul „Permis pentru viitor” a ajuns la a cincea ediție. Care sunt condițiile de participare

S-a dat startul înscrierilor în programul „Permis pentru viitor’, o acțiune de ajutorare a tinerilor din zonele defavorizate în vederea obținerii permisului de conducere. Data limită: 25 ianuarie 2020.

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Şoferii îşi vor putea alege singuri perioada în care le va fi suspendat permisul

Cea de-a cincea ediție a programului „Permis pentru viitor’ – o acțiune dezvoltată de Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România – este în plin avânt și continuă inițiativa de ajutorare a tinerilor din mediile defavorizate de a obține permisul de conducere.

Programul este adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani care doresc să urmeze școala de șoferi pentru categoriile B, C sau D – inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

„Pentru al cincilea an consecutiv reușim să fim alături de tinerii din medii defavorizate, care au nevoie și doresc să obțină permisul de conducere. Rezultatele obținute în edițiile anterioare ale acestui program au dovedit utilitatea și succesul acestei inițiative. Majoritatea beneficiarilor sunt tineri
pentru care permisul de conducere obținut cu sprijinul nostru poate însemna acces la un loc de muncă și, automat, șansa la o viață mai bună. Noi ne bucurăm că le-am putut fi alături și le dorim un viitor cât mai bun. MOL România își va menține în continuare angajamentul de a fi partenerul de
nădejde al comunității, sprijinind acești tineri pentru care obținerea permisului de conducere este o necesitate’, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Primele patru ediții ale programului au ajutat 69 de tineri să urmeze cursurile unei școli auto și să obțină permisul de conducere aferent: 60 de categoria B, 8 de categoria C și un permis de categoria B pentru automobil adaptat pentru persoane cu dizabilități. Alți 57 de cursanți se află în diferite stadii de pregătire.

„Începând din acest an solicitările de finanțare se pot transmite online, dar având în vedere și condițiile celor care nu dispun de instrumente de comunicare electronică, primim înscrieri și prin poștă, pe suport de hârtie. Pe perioada de înscriere, timp de două luni, asigurăm informare permanentă pentru cei interesați. Este important ca fiecare solicitant să-și găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada cursurilor școlii de șoferi și a pregătirii pentru examen. Așteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea și beneficiul scontat al obținerii permisului de conducere’, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere, precum și condițiile de participare, le puteți găsi pe siteul Fundației Pentru Comunitate, cât și pe cel al MOL România. Data limită a înscrierilor este 25 Ianuarie 2020.

Adaugă un comentariu