Peste 800.000 de români au o asigurare Casco

Mai mult de 823.300 de români aveau anul trecut o asigurare Casco a maşinii, cu circa 5,5% mai mult decât în 2016, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Cât costă să întreții un Lamborghini? Asigurarea CASCO e cât o garsonieră în București

Valoarea acestor poliţe s-a situat la circa 1,4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că în medie prima ajunge la peste 400 de euro pe an.

Tariful poliţei Casco depinde de marca autoturismului, vechimea, vârsta, domiciliul şoferului, dar şi de acoperirile incluse.

Principalele riscuri acoperite de poliţa Casco sunt ciocniri, loviri, zgârieri, răsturnări, căderi, incendii, calamităţi naturale şi furt, precum şi acte de vandalism. Totodată, o clauză inclusă frecvent de asigurători în acoperirile standard este şi cea de asistenţă rutieră.

Proiect: Asigurările RCA și CASCO ar putea fi încheiate și de bănci sau dealeri

Tariful poliţei Casco este mai mic şi cu 40% în situaţia în care clientul optează pentru includerea unei franşize, care presupune ca o parte din valoarea daunei, de regulă 100 de euro per eveniment, să fie suportată de asigurat.

În timp ce au încasat venituri de circa 1,4 miliarde de lei din Casco, asigurătorii au plătit clienţilor înapoi circa 867 milioane de lei sub formă de despăgubiri în intervalul ianuarie-septembrie 2017, cu circa 2% mai mult decât în aceeaşi periaodă a anului trecut, potrivit ASF.

Sursa: zf.ro

taguri
Adaugă un comentariu