Pietonii pot fi amendaţi chiar dacă trec pe zebră. Godină a deschis “Cutia Pandorei”

Cine s-ar fi gândit că pietonii pot fi amendați chiar dacă traversează pe zebră? Marian Godină a povestit că a sancționat un pieton, deși acesta traversase pe trecere semnalizată prin marcaj și indicator. „L-am sancționat pentru că a traversat fără să se asigure, a explicat brașoveanul.

Marian Godină a povestit cum a amendat un pieton deși acesta traversase pe zebră. Motivul amenzii a fost faptul că pietonul nu s-a asigurat înainte de a păși pe trecere.

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

SCENE INCREDIBILE! A intrat cu mașina în centrul istoric și a amenințat că VA CĂLCA OAMENI!

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

“Am postat mai demult un text în care relatam cum am sancționat un pieton, deși acesta traversase pe trecere semnalizată prin marcaj și indicator. L-am sancționat pentru că a traversat fără să se asigure. Mai pe românește, s-a aruncat pe trecere ca în piscină”, a scris Godină.

Acesta a continuat: “Articolul de lege pe care l-am invocat lasă loc de interpretări gramaticale. El sună cam așa: Articolul 72, alin. 3 din OUG 195/2002 : Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar in lipsa acestora, in localitati, pe la coltul strazii, NUMAI DUPĂ CE S-AU ASIGURAT că o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic. Virgulele sunt exact așa cum le-am pus mai sus. Unii înțeleg că trebuie să te asiguri doar când treci pe la colțul străzii, în lipsa trecerilor de pietoni, eu am înțeles că trebuie să te asiguri indiferent pe unde ai trece, chiar și pe trecere. Procesul-verbal nu a fost contestat, așa că nu știu cum ar interpreta un judecător”.

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

Prima mașină adevărată fabricată în România! Se vindea ca pâine caldă!

NOILE MAȘINI ALE POLIȚIEI de 50 de milioane de euro! Uite ce pot cumpăra! FOTO

Ce mașină conduce Cosmin Contra, noul selecționer al României

Marian Godină a încheiat: “Postarea de pe Facebook mi-a adus chiar și o reclamație la IPJ Brașov, o persoană sesizând că polițistul Marian Godină îi defavorizează pe pietoni. Lăsând la o parte articolele de lege, cred că e mai mult decât normal să te asiguri când te angajezi în traversarea străzii, chiar și pe trecerea de pietoni. Nu știu care sunt statisticile oficiale, dar eu, în cariera mea de polițist rutier, am fost la mult mai multe accidente cu pietoni accidentați pe trecere, decât la accidente cu pietoni loviți traversând aiurea prin loc nepermis. De ce oare? E lesne de înțeles: cei care traversează printre mașini, aiurea, deși încalcă legea și se expun mult mai tare la accidente, se asigură temeinic”.

Ce mașină și-a cumpărat polițistul Marian Godină

    Daniel says:

    In cazul acesta nu ati dau dreaptate cred ca o avertizare era deajuns cred ca pietonul are dreptul sa fie neatent e ca si cind Ai spune e culoarea verde dar nu te-ai asigurat in dreapta si in stinga ca vine vreo masina pe culoarea rosie.Dc ár fi asa interpretata legea ár fi bine multe dintre accidente s-ar evita dar legislatia ar trebui schimbata asa ca Ai mult de munca k sa Ai dreaptate in cazul asta .Deci cred ca Ai gresit.

    Geo says:

    corect, mari nesimtiti sunt cateodata politistii. sunt si sofer si pieton, astfel cunost foarte bine amandoua situatii. conduc de 30 ani, fara evenimente. ce vreau sa spun este ca soferii sunt realmente fara bun simt, cel putin. vede ca trece omul si accelereaza ma, sa treaca ei inatai. cum e posibil…e ceva de genul cainelui care se pisa pe garduri sa si marcheze teritoriul…
    parerea mea e ca acest politist cam fura curent.

Adaugă un comentariu