Pirelli a prezentat la Geneva noul sistem al pneului inteligent

Pirelli a prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018 sistemul Cyber Car oferit ca Echipare de Origine (OEM) și conceput într-o strânsă colaborare chiar cu constructorii de automobile.

Cyber Car oferă date importante care îmbunătățesc siguranța și performanța. Cu excepția monitorizării presiunii în pneuri prin sistemele TPMS, până acum nu a existat nicio informație colectată individual de pneuri și transmisă apoi mașinii.

Cyber Car-ul Pirelli duce digitalizarea mașinilor într-o nouă eră, grație unei forme inovative de inteligență auto integrată în sistemele actuale de asistare a condusului, îmbunătățind performanța, economia și impactul asupra mediului, utilizând toate datele pe care fiecare senzor încastrat în pneu le colectează și le comunică.

Datele cheie ale pneului, precum, presiune, temperatură internă și adâncimea profilului benzii de rulare sunt printre parametrii pe care Cyber Car îi transmite vehiculului. Sistemul are de asemenea capacitatea să intervină și să activeze sisteme precum ABS și pe cel de control al stabilității. Spre exemplu, prin citirea „cărții de identitate’ a pneului (Tyre ID) vehiculul poate schimba set-up-ul cu scopul  de a face deplasarea mai sigură și mai confortabilă.

Înregistrarea datelor include de asemenea încărcătura vertical: o informație vitală pentru vehiculele electrice. Autonomia reziduală a baterilor este în prezent calculată utilizându-se parametrii standard, în timp ce pe Cyber Car-ul Pirelli, electronic on-board poate oferi informații mult mai precise.Cunoscând greutatea exactă a mașinii, unitatea cetrală de control a mașinii poate calcula mult mai précis exact câți kilometri mai pot fi parcurși până la reîncărcare.

Cyber Car informează de asemenea șoferul, prin interfața constructorului, despre parametrii standard de operare ai pneului, precum apăsarea vertical, temperature și presiunea, care permit intervenția din timp, dacă presiunea este greșită. Întreținerea devine un job mai simplu, mulțumită informațiilor specific despre uzura benzii și cum pneurile trebuie rotite sezonier.

Cyber Car poate oferi, adițional, acces către o serie de servicii pe comandă care pot fi personalizate pentru nevoile individuale, precum „car valeting’, asistență rutieră și service.

Primele modele echipate cu Cyber Car vor ajunge pe piață anul acesta, un număr de constructori aflându-se déjà într-o stare avasată de integrare a tehnologiilor Pirelli în propriile sisteme.

Pirelli deține o fabrică de producție la Slatina. Aici se produc anvelope premium, dar și pneuri pentru competițiile de motorsport.

taguri
Adaugă un comentariu