Valuri de pod: coșmarul trăit de acești șoferi chinezi (VIDEO)

Există câteva situații pe care șoferii le-ar putea descrie ca fiind de coșmar, iar aceasta ar fi una dintre ele: să fii suspendat pe un pod în mișcare.

Citește și:

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

Imaginează-ți următorul scenariu: ești prins în traficul de oră de vârf, abia-abia te miști, iar podul pe care ești începe să unduiască. Nu ai ce face, nu ai unde să pleci, îți rămâne doar să speri că o să fie bine.

Asta probabil au gândit și șoferii din Guangdong, China, care au trăit fix acest scenariu în momentul în care podul pe care se aflau a început să facă valuri. Incidentul a avut loc pe data de 5 mai și a fost înregistrat de camerele de control al traficului din acea zonă. Din fericire, construcția de 3,6 kilometri lungime nu și-a pierdut din integritate și lumea a putut fi evacuată în timp util, poliția intervenind și blocând accesul pe pod.

„Podul Humen este acum în proces de mentenanță, unde un perete înalt de 1,2 metri a fost ridicat pe puntea podului, perturbând aerodinamica unei secțiuni și creând vibrații vortex. În prezent se lucrează la demolarea acestui perete’, au declarat oficialitățile chineze într-un comunicat, citate de Popular Mechanics.

În același articol este detaliat fenomenul care a dus la producerea acestui incident. În cazuri extreme — unde nu doar vânturile puternice, dar și construcția deficitară — acest fenomen poate duce la ruperea podului, așa cum s-a întâmplat în cazul podului Tacoma Narrows.

Adaugă un comentariu