Capcană pentru șoferi, pe Podul Grant: rostul de dilatație s-a transformat într-un „spike strip”

Podul Grant s-a transformat într-o adevărată capcană pentru șoferii bucureșteni. Un fragment din rostul de dilatație al acestuia s-a desprins și s-a curbat vertical, devenind un pericol imens pentru șoferii care traversează Podul Grant.

Pneurile mașinilor se pot sparge instantaneu în momentul traversării acestui rost, ceea ce – la viteze mari – poate conduce la accidente grave. În cazul unui scuter sau a unei motociclete, accidentul este garantat la trecerea peste acea piesă metalică.

Starea deplorabilă în care se regăsește rostul de dilatație al Podului Grant a fost surprinsă de un utilizator al Facebook, pe nume Mircea Cireșaru. Acesta a postat fotografia pe rețeaua socială, cu descrierea „Atenţie pe unde muriţi! Bucureşti, Podul Grant, 2019′.

Publicată în urmă cu două zile, pe 17 martie, postarea a fost distribuită până în prezent de peste 700 de ori. Întrebat pe ce sens de circulație a avut loc defecțiunea, autorul postării răspunde în secțiunea de comentarii: „Pe toate sensurile e un real pericol’.

Podul grant, un pericol pentru șoferi

Practic, elementul respectiv s-a transformat într-un adevărat „spike strip’, adică acel dispozitiv folosit de polițiștii americani pentru a sparge pneurile mașinilor urmărite (în situații excepționale).

Rostul de dilatație este o instalație montată între două plăci ale unui pod, menită să își modifice lent dimensiunile, în funcție de contracția sau dilatația termică a structurii drumului. Rolul său este să „preia’ mișcările de contracție sau de dilatație ale podului, pentru a preveni deteriorarea acestuia din cauza temperaturilor extreme.

 

Citește și:

Parcarea laterală este complet reinventată prin acest truc spectaculos

ABS pe zăpadă – Diferența dintre a frâna CU ABS și FĂRĂ ABS

Examen auto – Cum obții permisul de conducere, pentru fiecare categorie în parte

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

ABS, TSI, ESP – Ce înseamnă aceste prescurtări auto

 

Nu este prima oară când se desprinde un rost de dilatație al Podului Grant. Cel mai recent, acest lucru s-a întâmplat în octombrie 2017. Cu un an înainte, în octombrie 2016, a avut loc același incident. Traficul a fost oprit atunci timp de trei ore, până când polițiștii au înlăturat de pe carosabil fragmentul metalic.

 

 

Atenţie pe unde muriţi! Bucureşti, Podul Grant, 2019.

Publicată de Mircea Cireşaru pe Duminică, 17 martie 2019

 

Sursa foto: facebook.com/mircea.ciresaru.3

Adaugă un comentariu