Poliția a confiscat la Iași o Tesla Model S pentru că aparent nu era a șoferului

Ați pățit să conduceți mașina unui prieten și să vă oprească Poliția să v-o confiște? Un ieșean ne-ar putea spune o astfel de întâmplare.

Citește și:

Poliția a reținut 122 de permise în 24 de ore. „Erou’: un șofer de 60 de ani

Poliția de Frontieră a reținut 230 de autovehicule în 2019. Care este cea mai scumpă

Un șofer acuză Poliţia Teleorman de abuz. Are dreptate?

Ministrul de Interne, mesaj pentru Poliția Română: „Să nu îi trateze cu aroganță și superioritate’

Poliția Română, mesaj despre folosirea telefonului la volan: „Uite că se poate!’

Dacă te-ai aflat în situația în care să fi împrumutat o mașină de la cineva, probabil că una dintre cele mai mari griji a fost cea de a te întoarce la proprietar fără mașina lui. Asta a pățit pe 15 Ianuarie un ieșean de 40 de ani, care a fost oprit de Poliție și a fost nevoit să lase mașina autorităților.

Autoturismul în cauză, un Tesla Model S estimat la circa 60.000 €, a fost reperat de polițiști în municipiul Iași; în urma unei verificări a numărului de înmatriculare (norvegian), aceștia au aflat că mașina figurează în baza de date ca fiind bun căutat pentru confiscare – alertă inițiată de către autoritățile norvegiene în Octombrie 2019.

Cel care se afla în spatele volanului în momentul opririi a declarat polițiștilor că mașina nu-i aparține: este a unui prieten, și nu avea habar că autoturismul său ar fi fost căutat de către autorități.

În primele 11 luni ale anului trecut, Poliția de Frontieră a reținut la graniță nu mai puțin de 230 de autovehicule, dintre care 185 sunt autoturisme. Palmaresul este completat de 24 de microbuze, 13 automarfare, 2 motociclete și 6 remorci. Cea mai scumpă „captură’ a anului trecut a fost un Mercedes-AMG E 63, estimat la 105.000 €.

Anul trecut, vameșii au reținut, în aceeași zi, două exemplare Tesla: un Model X și un Model S. Cel din urmă provenea tot din Norvegia și aparținuse unei firme de leasing; mașina fusese declarată de poliția norvegiană bun căutat pentru confiscare.

Adaugă un comentariu