Polițiștii au aplicat peste 50.000 de sancțiuni contravenționale în ultima săptămână

În baza planului “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, în perioada 8 – 14 ianuarie, polițiștii au aplicat 51.557 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în trafic.

Dintre acestea, 13.205 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 306 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracțiune, 27 pentru lipsa anvelopelor de iarnă și 13 administratorilor de drumuri.

Citește și: Uite pașii pe care să-i urmezi ca să plătești amenda de circulație în câteva minute!

În plus, polițiștii au reținut 3.011 permise de conducere. Dintre acestea, 456 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză și 329 pentru consum de alcool. De asemenea, au fost reținute 1.131 de certificate de înmatriculare.

Citește și: Amenzile rutiere cresc și în 2016

“Reamintim că, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, zilnic, polițiștii acționează la nivel național pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice. Totodată, polițiștii monitorizează modul de derulare a contractelor de deszăpezire”, se arată în comunicatul IGPR.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu