Poliţiştii vor fi obligaţi să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate faţă de şoferul pedepsit

Şoferii care au rămas fără permis pentru diverse abateri rutiere vor scăpa de sancţiune dacă agentul de poliţie nu menţionează în procesul-verbal, în mod expres, sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce, precum şi perioada suspendării. Decizia aparţine Curţii Supreme.

DECIZIA DE ULTIMĂ ORĂ luată de familia lui MICHAEL SCHUMACHER!

Ce mașină avea ANDREI GHEORGHE! Sute de cai putere!

Nu-ți vine să crezi: ce mașină conduce IUBITA șefului PSD!

Agenţii de circulaţie vor fi obligaţi de acum încolo să noteze în procesele verbale durata măsurilor luate faţă de şoferul pedepsit cât şi temeiul legal în baza căruia i-a fost aplicată contravenţia.

Aștia erau MONȘTRII LUI CEAUȘESCU! O realizare uimitoare a României!

Ce înseamnă acest simbol de pe mașini! Nu te-ai fi gândit la așa ceva

Judecători ai Curţii Supreme au analizat, luni, un recurs în interesul legii făcut de Curtea de Apel Ploieşti, referitor la valabilitatea proceselor-verbale de contravenţie, prin care şoferii primesc şi sancţiunea complementară a suspendării temporare a dreptului de conducere.

Greșeala pe care toți șoferii o fac

Concret, instanţei i s-a cerut să stabilească dacă este suficient ca în procesul-verbal de contravenţie să fie trecută doar măsura reţinerii permisului de conducere sau trebuie să fie înscrise, în mod expres, şi măsura suspendării dreptului de a conduce, a duratei acestei măsuri şi temeiul legal.

A oprit să ajute o tânără cu mașina, dar a avut parte de o surpriză neplăcută! A chemat urgent poliția!

MARE ATENȚIE! Nimeni nu-ți spune asta despre MAȘINILE DIN GERMANIA!

Instanţa a stabilit că agentul de poliţie trebuie să treacă în documentul de contravenţie şi celelalte menţiuni. În caz contrar, sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a circula este nulă.

Cauți o mașină nouă? Intră aici și poți să le compari!

Curtea Supremă a ajuns să judece această problemă după ce a fost sesizată că în practica judecătorească au fost date mai multe soluţii diferite.

Decizia actuală a instanţei va fi obligatorie pentru toate instanţele din România, imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: adevarul.ro

Adaugă un comentariu