Porsche 911 GT3 Touring a debutat oficial

Porsche 911 GT3 Touring este cel mai nou membru al familiei sportive din Stuttgart.

La doar câteva luni de la lansarea noii generații a lui 911 GT3, nemții au prezentat astăzi o derivată a acestuia, care vine cu sufixul Touring. Acest model vine ca echipament extra pentru modelul 911 GT3 de generație 992, deci clienții care vor performanțele lui 911 GT3 într-un pachet mai subtil la exterior au posibilitatea de a opta pentru un model cu sufixul Touring.

Partea subtilă este legată de eliminarea spoilerului spate de dimensiuni mari, vopsirea spoilerului față în culoarea caroseriei și integrarea unei rame din aluminiu pentru geamuri. Nu lipsește un set de embleme Touring. Din punct de vedere aerodinamic, locul eleronului de dimensiuni mari este luat de un eleron activ, controlat electronic de un computer, integrat în capacul motorului.

Porsche 911 R: Serie limitată pentru puriști

La borg, clienții vor găsi o tapițerie extinsă din piele, oferită opțional la rândul său pentru GT3, dar standard în cazul modelului Touring. Cei care vor opta pentru un asemenea model vor beneficia în continuare de motorul aspirat, de 4.0 litri și cu șase cilindri, ce asigură 510 cai-putere și un cuplu maxim de 470 Nm.

Masa unui Porsche 911 GT3 Touring este de 1.418 kilograme în compania transmisiei manuale cu șase trepte, respectiv 1.435 de kilograme pentru varianta PDK cu șapte trepte. Varianta cu șase trepte sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 320 km/h, în timp ce modelul cu șapte trepte accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3.4 secunde și poate să atingă 317 km/h.

Porsche 911 – Cultul personalităţii

Adaugă un comentariu