Porsche 911 Speedster: Un concept devine realitate

Porsche 911 Speedster a debutat în standul mărcii germane din cadrul Salonului Auto de la Paris.

A fost prezentat în trecut sub formă de concept, însă reprezentanții companiei au confirmat deja faptul că va există o variantă de serie. Exponatul din imaginile alăturate este o versiune actualizată a conceptului, care se apropie și mai mult de varianta pe care o vor putea cumpăra norocoșii care vor pune mâna pe unul dintre cele 1948 de unități disponibile la nivel global.

Citește și:

Dacia Duster are un nou motor pe benzină

Atenție, cresc amenzile! Cât va fi punctul de amenda din ianuarie?

5 sfaturi esențiale pentru conducerea pe timp de ceață

Carburanții își schimbă denumirile din 12 octombrie

O metodă inedită ca să scapi de punctele de penalizare de pe permis

Șoferii începători ar putea rămâne fără permis mai ușor

Porsche renunță la motoarele diesel

WTLP pune piedică vânzărilor de hibride plug-in

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

 

În caz că nu ați sesizat subtilitatea din volumul de producție decis de Porsche, vorbim despre anul în care a fost înființată marca, iar celebrarea de 70 de ani de existență ai companiei este făcută, printre altele, prin modele de serie ieșite din comun.

Acest Porsche 911 Speedster este bazat pe actuala generație a lui 911 și are rolul de a întinde un pod de legătură cu primul Porsche construit vreodată, respectiv 356 Roadster. Tocmai de aceea, exponatul de la Paris a fost vopsit în nuanța 'Guards Red' și are jante de 21 de inch cu un aspect inspirat din cel al roților lui GT3 R și 911 RSR, alte creații rare ale mărcii.

Ornamentele de culoare roșie din interiorul blocurilor optice arată interesant, însă s-ar putea să nu ajungă în producția de serie deoarece legislația actuală nu le-ar permite pe drumurile publice. Oglinzile laterale metalice, cu finisaj negru lucios și cu o formă de con ar putea să nu ajungă nici ele în producția de serie, însă au mai multe șanse la asta decât blocurile optice frontale cu elemente de iluminare roșii.

Interiorul acestui concept îmbină pielea neagră cu cusături roșii cu suprafețe și ornamente de culoare roșie. Combinația clasică este accentuată de ornamentele din fibră de carbon de la bord. Transmisia lui 911 Speedster este manuală, cu șase trepte, cuplată la un motor boxer care promite peste 500 de cai putere.

Porsche 911 Speedster este dezvoltat în baza lui 911 Carrera 4 Cabriolet, dar are o evacuare preluată de la 911 GT3 și un șasiu împrumutat tot de la acest model. Abia anul viitor va aduce în fabricile Porsche noul 911 Speedster, dar vă puteți aștepta să fie mai scump decât modelele pe care este bazat. Este puțin probabil să-l vedem pe drumurile din România, dar nu și imposibil.

Adaugă un comentariu