Porsche se luptă cu modelele clonă din China

Porsche va lua măsuri din punct de vedere juridic împotriva constructorului chinez Zotye. Acesta va lansa anul viitor o copie aproape perfectă la exterior a lui Porsche Macan.

 

Modelul chinezesc va purta denumirea de Zotye T700 și va copia în deliu fiecare nervură de pe caroseria lui Macan. Chiar dacă Porsche va acționa în instanță constructorul chinez, șansele să aibă câștig de cauză sunt foarte mici. Piața din China este recunoscută pentru copiile mașinilor de la constructorii renumiți, dar și pentru scandalurile pentru drepturile de copyright ce au urmat. Rezultatul? Publicitate gratuită pentru chinezi. Probabil că asta se va întâmpla și acum.

porsche macan 2015

Recent, Range Rover a acționat în instanță constructorul chinez Landwind pentru că a copiat modelul Evoque, dar nu a reușit să oprească punerea în vânzare a copiei. Zotye nu este la prima abatere de acest fel, anterior ei copiind Volkswagen Tiguan și Smart ForTwo.

Zotye T700 va avea un preț de circa 24.000 de euro, mult mai ieftin decât Macan, ce are un preț de puțin peste 79.000 de euro pe piața din China.

 

Adaugă un comentariu