Poţi să conduci dacă eşti deja în comă alcoolică?

Un bărbat de 56 de ani din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, s-a urcat la volan aproape în coma alcoolică şi a avariat mai multe autoturisme aflate într-o parcare.

Citeşte şi:

Această aplicație îți spune când poți conduce după ce ai consumat alcool

În urma primei recoltări a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 2,71 gr/l alcool pur în sânge. La a doua recoltare de probe biologice a rezultat o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge.

Bărbatul a avariat trei autoturisme parcate regulamentar în timp ce se deplasa cu maşina pe strada Stadionului din Sfântu Gheorghe. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi distrugere.

Putem concluziona astfel că poţi să conduci dacă eşti deja în comă alcoolică atunci când probele biologice indică  o alcoolemie de 2,80 gr/l alcool pur în sânge.

Ca să ne dăm seama ce se putea întâmpla iată un sucevean cu o alcoolemie de 1,41 mg/l  filmat de un alt participant la trafic mergând haotic pe şosele. Bărbatul a fost pe punctul de a produce o nenorocire de nenumpărate ori.

Sursa: libertatea.ro

Peste 9.900 de șoferi au rămas fără carnet după ce au fost prinși de agenții poliției rutiere că au condus sub influența băuturilor alcoolice în primele nouă lunidin 2018 în România, însă polițiștii spun că suntem într-o situație mai bună decât eram în aceeași perioadă a lui 2017. Avem o medie de 1.100 de conducători auto care rămân fără carnet în fiecare lună pentru că au decis să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Adaugă un comentariu