Povestea celui mai sângeros accident din motorsport | VIDEO

Astăzi, sporturile cu motor sunt din ce în ce mai sigure. Cel mai sângeros accident din motorsport a avut loc în cursa de 24 de ore de la Le Mans, din luna iunie a anului 1955.

În a treia oră a cursei de andurnanţă din 1955, un Mercedes 300 SLR se atingea cu un Austin-Healey. În urma impactului, 300 SLR-ul a început să se dezmembreze, capota şi puntea faţă aterizând’ direct în tribunele pline.

Mai mult, Mercedes-ul a luat foc şi pentru că echipele de intervenţie nu au știut cum să acţioneze în cazul caroseriei din aliaj de magneziu, au stropit-o cu apă, ceea ce a alimentat și mai mult flăcările. Bilanțul a fost de-a dreptul tragic: au murit 83 de spectatori şi au fost răniţi peste o sută. În plus, pilotul automobilului Mercedes 300 SLR a murit și el.

Istorie fără volan. Povestea primului automobil de serie din Statele Unite

Ulterior, mașina de curse Austin-Healy a devenit o căutată piesă de colecție. Aceasta a fost cumărată de James Knight, în 1969, pentru suma de 155 de lire sterline. În 2011, deși nu era într-o stare prea bună, mașina a fost vândută la o licitație cu peste un milion de lire sterline.

Vezi AICI IMAGINI!

Foto: sportscardigest.com

Adaugă un comentariu