Povestea mașinii de colecție care a fost salvată de regizorul Nae Caramfil. E unicat și valorează sute de mii de euro

Ego4/14 este denumirea unui automobil unicat care se găsește în România și este evaluată la o jumătate de milion de euro. Povestea mașinii de epocă este savuroasă și o puteți citi în rândurile de mai jos.

La Muzeul de Istorie „Teodor Cincu’ din Tecuci poate fi admirată o maşină unicat în România. Este vorba despre unul dintre cele șapte exemplare Ego4/14 fabricate între 1921 și 1927. Dintre cele șapte, doar două mai există: cel de la Tecuci și altul la Muzeul Tehnicii din Berlin.

Mașina de la Tecuci a fost construită în anul 1924 în uzina de avioane „Mercur’ din Germania. Aceasta are un motor de 1.980 centimetri cubi, 14 cai putere și putea atinge viteza maximă de 50 de km/h.

Rolls-Royce Phantom – prezentare video’

Eroul zilei! Ce a făcut un șofer când a văzut o mașină care ardea într-o benzinărie! | VIDEO

De necrezut! Ce se află în mijlocul șoselei, la intrarea în… Caracal | FOTO

Automobilul este înmatriculat și poate ajunge oriunde pe roţile ei, însă cei de la muzeul tecucean preferă ca transportul să se facă pe o platformă pentru a protesa vehiculul.

Cum a fost salvată de Caramfil?

Inițial, Ego4/14 a fost demontată de comuniști piesă cu piesă și până în anul 1986 automobilul s-a aflat într-un depozit. Regizorul Nae Caranfil căuta recuzită pentru filmul „Restul e tăcere’. Astfel, acesta a decis ca o parte din bugetul filmului (aproximativ 12.000 de euro) să meargă la restaurarea mașinii.

Conform colecţionarilor de maşini de epocă, EGO 4/14 are o valoare de piaţă cuprinsă între 400.000 şi 600.000 de euro.

Un șofer de BMW a fost amendat de trei ori într-un kilometru de același echipaj de poliție

Sursă: adevarul.ro

Adaugă un comentariu