Prețul freonului s-a triplat! Care este motivul?

Să-ți încarci butelia cu freon nu mai este deloc un lucru facil, în condițiile în care prețul gazului numit freon s-a triplat. De ce? Vă vom explica în rândurile de mai jos.

În 2017, prețurile la freon, mai ales pentru R404a (valoarea GWP = 3922) și R507 (valoarea GWP = 3985), au crescut dramatic atât în cazul producătorilor cât și în cazul furnizorilor din Uniunea Europeană.

Cât de ușor te păcălesc samsarii! Top 5 metode de care să te ferești!

Motivul este acela că mai marii Uniunii Europene plănuiesc să elimine până în anul 2020 freonii cu valori GWP mai mari de 2500, iar până în anul 2022 freonii cu valori GWP mai mari de 1500. Totul, din cauza poluării excesive. Conform vocilor neoficiale, producătorii nu mai pot importa freon ieftin din China, astfel că prețul s-a triplat.

Tu știi să folosești în mod corect aerul condiționat la mașină?

ZECI DE MII DE MAȘINI DIN ROMÂNIA SUNT RECHEMATE!

De necrezut! Ce atitudine are Mircea Badea când este oprit în trafic de polițiști

Dacă până acum costurile pentru încărcarea cu freon erau de 80-100 de lei la service-urile neautorizate, acum prețul a ajuns la 250-300 de lei.

Cât de des se schimbă freonul la mașini?

Conform specialiștilor, butelia trebuie încărcată cu freon atunci când instalația de climatizare nu mai are eficacitatea de la început. Astfel, freonul se poate schimba o dată la 4-5 ani, dar și mai rar dacă instalația este în continuare la fel de eficientă.

Adaugă un comentariu

Cauta masina

Articole similare