A murit „cel mai bun vânzător de mașini” din lume

Joe Girard, fostul deținător al titlului Guinness pentru cel mai bun vânzător de mașini din lume, a murit în urmă cu câteva zile. Antreprenorul avea 90 de ani.

Presa americană a anunțat recent că celebrul Joe Girard a murit pe 28 februarie. Bărbatul a căzut pe spate în timp ce urca scările beciului din locuința sa, în Grosse Pointe Shores (Michigan, SUA). Din păcate, accidentul a fost fatal.

Joseph Samuel Girardi, cunoscut de public drept Joe Girard, a fost un antreprenor și speaker motivațional american. Născut pe 1 noiembrie 1928, a intrat în câmpul muncii de la o vârstă extrem de fragedă. Încă de la 9 ani livra ziarele unei publicații din Detroit, iar ulterior a muncit ca lustragiu, spălător de vase sau curier.

Cel mai bun vânzător de mașini – cum a obținut titlul

Joe Girard s-a remarcat mult mai târziu în viață, din postura de vânzător auto. În perioada 1963 – 1978, a vândut exact 13.001 mașini în cadrul unei reprezentanțe Chevrolet. Anul 1973 a marcat apogeul carierei sale, când a convins 1.425 de clienți să cumpere autoturisme prin intermediul lui. Performanța i-a asigurat un loc în Cartea Recordurilor Guinness, sub titulatura „Cel mai bun vânzător de mașini din lume’.

 

Citește și:

Taxa auto – Când intră în vigoare și cine trebuie să o plătească?

Noi reguli pentru transportul în comun: călătorii „urât mirositori’ vor fi amendați

Salonul Auto de la Geneva 2019 – Cele mai spectaculoase mașini

Rabla Plus 2019 – Până când trebuie depuse cererile de înscriere în program

Primul serviciu românesc de car sharing între persoane fizice

 

În 2017, un bărbat pe nume Ali Reda susținea că i-a doborât recordul lui Girard, finalizând 1.582 de vânzări. Deși General Motors a confirmat veridicitatea cifrelor, cei de la Guinness au hotărât să elimine complet această categorie din Cartea Recordurilor, pe motiv că nu există nicio instituție globală independentă care să monitorizeze non-stop vânzările auto.

Chiar dacă Ali Reda i-a doborât într-adevăr recordul, Joe Girard a rămas în istorie ca ultimul deținător oficial al titlului de cel mai bun vânzător de mașini din lume.

Pe lângă afacerile din domeniul auto, Joe Girard s-a bucurat de succes și în calitate de autor. Cea mai de succes carte a sa este „Cum să vinzi orice oricui’, publicată inițial în 1977. Ghidul a fost tradus și în limba română, fiind în continuare disponibil în librării sau online.

Potrivit publicației Detroit Free Press, accidentul lui Girard a avut loc pe 26 februarie. Căzătura pe scări i-a provocat leziuni cerebrale, fapt confirmat prin certificatul de deces. Ambulanța a sosit la fața locului după câteva secunde de la efectuarea apelului către 911. Joe Girard a fost transportat de urgență la spital, unde a încetat din viață două zile mai târziu.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/goalrichdad

Adaugă un comentariu