Prima mașină electrică fabricată în România va fi un Ford

Ford a anunțat astăzi o nouă investiție în uzina sa din Craiova. Ovalul Albastru va investi 300 de milioane de dolari în fabrica din Bănie pentru a putea construi un nou model acolo începând din 2023. Dar asta nu este tot! Americanii au specificat faptul că modelul care va fi construit la Craiova din 2023 va avea și o variantă electrică începând cu anul 2024.

În contextul în care niciun alt producător auto nu a anunțat intenția de a construi o fabrică în România – iar această inițiativă ar necesita mai mult de trei ani până la debutul producției, iar Dacia operează deja la o cadență apropiată de capacitatea maximă a uzinei din Mioveni, viitorul model introdus de Ford în producție la uzina din Craiova va deveni primul automobil electric fabricat la noi în țară.

Ford Puma ST este cea mai performantă mașină construită în România

Reprezentanții Ford nu au specificat numele mașinii pe care o vor produce la Craiova, însă au precizat faptul că este vorba despre un vehicul comercial ușor, care va avea din 2024 și o variantă 100% electrică. Producția noii utilitare ușoare de la Ford va demara la un moment dat în cursul anului 2023, iar varianta sa electrică va fi produsă din 2024, fără să avem încă o dată precisă la care vom vizita uzina din Bănie pentru a vedea ceremonia de demarare a liniei de producție.

Ford Mustang Bullitt: The American Dream

Datorită acestei investiții de 300 de milioane de dolari făcute de Ford în uzina din Craiova, fabrica respectivă va fi a treia din portofoliul Ford din Europa în care sunt construite și vehicule complet electrice. Marca americană se așteaptă ca două din trei vehicule comerciale vândute în Europa în 2030 să fie complet electrice sau hibride plug-in. Tocmai de aceea, Ford și-a propus să electrifice întregul său portofoliu de modele comerciale până în 2024.

Din 2008 până în prezent, Ford a investit aproape două miliarde de dolari în uzina din Bănie. Motoarele care vor echipa viitorul model utilitar ar urma să fie fabricate la uzina Ford Dagenham, în timp ce cutiile de viteze vor fi responsabilitatea Ford Halewood Transmissions Limited.

Prețuri Ford Kuga în România: cât costă și ce motoare oferă?

    Roman says:

    nu se spune cati km poti parcurge cu masina cand mergi pe ploaie- zapada functioneaza stergatoarele clima ( rece – cald) si farurile sunt aprinse . de radio nici nu mai zic nimic- si cate ore stai langa masina pana cand se incarca acumulatorii…………….

Adaugă un comentariu