Primăria a făcut anunțul: Iată cine primește 9000 de lei pentru mașina veche!

Primăria Capitalei a anunțat startul celei de-a doua faze a programului de eco-vouchere de 9000 de lei.

Acesta din urmă le oferă cetățenilor din București ocazia de a casa un automobil vechi și de a primi în locul său un voucher în valoare de 9000 de lei. Spre deosebire de Programul Rabla 2019, programul de eco-vouchere nu permite achiziția de automobile diesel și nu este restrâns doar la automobile.

Ce poți cumpăra cu eco-voucherul de 9000 de lei?

Mai precis, aceste eco-vouchere pot fi utilizate pentru achiziția de diferite electronice și electrocasnice, precum și pentru mijloace de locomoție ecologice, diferite de un autoturism. Practic, cetățenii pot casa un automobil vechi și să cumpere în locul său o trotinetă electrică sau un scuter, nu doar un autoturism. Sigur, există și posibilitatea achiziției de electronice și electrocasnice.

O altă reglementare foarte importantă este obligativitatea achiziției unui singur vehicul ecologic în schimbul voucherului. Asta înseamnă că nu veți putea achiziționa două scutere electrice, de exemplu, sau două trotinete electrice dacă ați obținut un eco-voucher de la Primăria Capitalei.

Vestea bună este că sunteți limitați la un singur produs din fiecare categorie, deci aveți posibilitatea de a achiziționa o bicicletă electrică și o trotinetă electrică, de exemplu, precum și alte produse electronice și electrocasnice până la pragul de 9000 de lei.

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!'

 

Însă, spre deosebire de Programul Rabla 2019, cei 9000 de lei nu sunt acordați în 'limita stocurilor disponibile', pe măsură ce se adună persoanele înscrise în program și își trimit mașinile la casat, ci a fost deja făcută o listă de persoane care au primit o aprobare pentru acest proiect. Cu alte cuvinte, dacă abia astăzi ai aflat de acest proiect, nu poți să participi nicicum.

Mai precis, 6.000 de participanți au fost înscriși în proiect în prima etapă a primei faze. Următoarea etapă a implicat verificarea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate, 'probă' la care au 'picat' 1.000 de cetățeni. Odată sortate cele cinci mii de dosare, 4.193 au fost admise, iar alte 49 au fost respinse din diferite motive, neprecizate de Primăria Municipiului București.

Numele celor admiși vor fi anunțate pe site-ul Primăriei Municipiului București în data de 2 mai 2019. Adresa la care găsiți numele celor care vor primi eco-vouchere în valoare de 9000 de lei este aici.

Abia începând cu data de 3 mai 2019 se va deschide lista societăților comerciale interesate să participe la acest proiect. Practic, cei care au primit aprobarea vor trebui să aștepte următoarea fază a proiectului ca să afle la ce comercianți vor putea folosi respectivele vouchere.

Nici până în acest moment nu este clar motivul pentru care reprezentanții Primăriei Capitalei au decis să excludă cu totul automobilele noi cu motoare diesel din acest program. Acestea din urmă sunt în totalitate legale în toată Uniunea Europeană și sunt de preferat unor vehicule vechi care urmează să fie casate.

 

Adaugă un comentariu