Primul Lamborghini electric va fi un… sedan?

Ne-am obișnuit deja cu ideea de Lamborghini cu patru uși odată cu apariția lui Urus, însă italienii se pare că vor să exploateze mai mai mult această arie de mult abandonată.

Citește și:

Nora lui Dragnea și-a parcat bolidul Lamborghini pe locul rezervat persoanelor cu handicap

Accident spectaculos cu Lamborghini Urus în Capitală

Lamborghini vrea să experimenteze cu sisteme de propulsie electrică, iar acest lucru probabil că se va întâmpla cu o platformă a Volkswagen Group dedicată electricelor. Evident, mai avem mult de așteptat până atunci, în mod special pentru că italienii vor să se asigure că prima lor mașină electrică va atinge toate cerințele clienților în materie de performanță și autonomie. 

Producătorul italian de mașini supersport a făcut deja a timid pas în această direcție: cel mai recent și mai puternic model produs vreodată de constructorul din Sant’Agata Bolognese are un mild-hybrid propulsion system. Și, pe de altă parte, succesul pe care Urus (cel mai practic Lamborghini modern) la înregistrat în vânzări îi încurajează pe italieni să exploateze și mai mult conceptul de mașină practică și utilă – cum ar fi un sedan. 

In 2010, Lamborghini prezenta Estoque (din imaginile de mai sus), un grand tourer concept . Planurile de producție au fost abandonate, însă acum Estoque ar putea prinde viață pe platforma folosită în prezent de Porsche Taycan și de Audi e-tron GT. Desigur, asta nu se va întâmpla peste noapte: oficialii Lamborghini au sugerat că primul grand tourer Lamborghini – și totodată primul model full-electric din Sant’Agata Bolognese – va debuta în 2025.

Până atunci, italienii au suficient timp să dezvolte o soluție personalizată de propulsie care să asigure performanțe pe măsura renumelui acestei mărci. Pe lângă acest aspect, este așteptată și o nouă dezvoltare în ceea ce privește tehnologia acumulatorilor pentru vehicule electrice. Aceștia din urmă trebuie să devină mai ușori și cu o capacitate de încărcare mai mare pentru a fi potriviți pentru cât mai multe modele. Mai există și tehnologia supercapacitorilor, considerați de unii o alternativă bună la acumulatorii Litiu-Ion.

Adaugă un comentariu