Primul oraș din România în care vor circula autobuze electrice

Cluj-Napoca va deveni primul ora; din România pe străzile căruia vor circula autobuze electrice. Primăria a organizat deja licitația pentru 30 de astfel de autobuze electrice și a semnat în iulie anul trecut un acord cu firma poloneză Solaris. Primele 11 autobuze electrice vor ajunge în Cluj la sfârșitul lunii aprilie.

CUM AR FI ARĂTAT ROMÂNIA dacă Ceaușescu rămânea la putere!

Accidentul care a împărțit Internetul: cine este vinovat? VIDEO

Uite de ce nu trebuie să cumperi o mașină adusă din Germania! EXEMPLUL PERFECT

Prețul unui autobuz electric este de aproximativ o jumătate de milion de euro, fără TVA, iar fondurile pentru primele 11 vehicule au fost obținute de la Guvernul Elveției (95%) și acoperite în proporție de 15% de la bugetul local, urmând ca restul autobuzelor să fie achiziționate cu fonduri europene și locale. Autobuzele vor avea o autonomie de 105 kilometri și o garanție de 5 ani. De asemenea, costurile pentru mentenantă și piese de schimb vor fi asigurate de firma producătoare.

Detalii șocante despre MICHAEL SCHUMACHER. Cum a ajuns să arate fostul pilot de Formula 1

Autobuzele vor putea fi încărcate în 13 stații lente și rapide: o încărcare lentă va dura 6 ore, iar cea rapidă doar 10 minute.

Sursa: digi24.ro

MERCEDES-BENZ ROMANIA si KARSAN OTOMOTIV SANAYII E TICARET AS au contestat rezultatul licitatiei organizate de Primaria Capitalei pentru achizitia celor 400 de autobuze, care declara castigatoare  asocierea Otokar Europe Sas – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA, potrivit informatiilor de pe site-ul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor.

Adaugă un comentariu