Producătorul chinez BYD va edifica o ultramodernă fabrică de autoturisme electrice în Ungaria, la Szeged.

Dincolo de acronimul BYD se ascunde denumirea completă Build Your Dreams. Pe cât de naivă pare această abordare de branding chinezească în ochii europenilor, pe atât de ambițioase și realiste se dovedesc a fi obiectivele în sine ale companiei. Viitoarea fabrică de la Szeged, prima din Europa a unui grup chinez, reprezintă un element strategic major pentru dezvoltarea acestuia pe termen lung.

Construirea fabricii BYD de la Szeged a fost anunțată cu puțin înaintea finalului anului 2023. Uzina va fi construită în mai multe etape și se preconizează că va crea mii de locuri de muncă pe plan local, va stimula economia zonei și va susține inclusiv facilitățile logistice locale.

Uzina BYD din Ungaria urmează să fabrice seriile de automobile BYD Han și BYD Atto 3. Acestea fiind spuse, constatăm că BYD nu se sfiește să atace pe ceastă cale mizând pe vehicule avansate, de concepție 100% proprie, cel mai disputat segment al pieței europene, mai precis clasa compactă.

Marca BYD a făcut recent progrese semnificative în Europa cu lansarea și extinderea operațiunilor sale privind automobilele personale. În primul an, compania a înființat 230 de dealeri în 19 țări, a introdus cinci modele noi (BYD Han, BYD Tang, BYD Atto 3, BYD Seal și BYD Dolphin), acoperind segmentele de piață de la C la E. Ofertele mărcii includ modele hatchback, sedan și SUV. În plus, trei modele noi sunt planificate să fie lansate în următoarele 12 luni.

Uzina BYD vine să completeze apreciabila colecție de uzine auto a Ungariei, unde sunt prezenți producătorii europeni Audi (la Győr), Suzuki (la Esztergom), Opel (la Szentgotthárd), BMW (la Debrecen, începând din 2025) și Mercedes-Benz (la Kecskemét).

taguri
Adaugă un comentariu