Sfârșitul unei legende – producția lui Beetle se încheie

Astăzi este o zi tristă pentru toți fanii Broscuței', dar și pentru toți pasionații auto din lume. Producția lui Beetle se încheie, iar ultimul model care va părăsi poarta fabricii din Puebla, Mexic este un Volkswagen Beetle coupe în nuanța Denim Blue.

Așa s-a întâmplat și cu prima generație a lui Beetle în data de 30 iulie 2003. Ultimul exemplar a ieșit pe poarta aceleiași fabrici din Mexic și se află acum la muzeul Volkswagen din Wolfsburg, Germania.

Prima generație a lui VW Beetle s-a fabricat timp de peste 60 de ani și s-a vândut în exact 21.529.464 de exemplare. Unul dintre primele exemplare (numărul de șasiu 20) a fost găsit îngropat în pământ de către Ondrej Brom. Cehul a recondiționat perfect mașina de-a lungul mai multor ani și a documentat fiecare aspect al restaurării în cadrul unei cărți de 350 de pagini.

Uzina de la Puebla produce autoturisme de peste 60 de ani și este un hub important pentru exporturile Volkswagen. Fabrica va fi adaptată pentru a putea produce un nou model SUV compact, care va fi situat în gama VW sub Tiguan.

Cea de-a doua generație a fost prezentată oficial în 1998 și a fost dezvoltată pe platforma lui VW Golf, ceea ce înseamnă că vechea soluție tehnică (motor spate, transmisie spate) a fost abandonată.

Generația cu numărul trei a debutat în 2012, dar nu s-a bucurat de un succes fulminant. În cele din urmă, VW a decis ca pentru modelul din 2019 să ofere două variante de echipare speciale, care să marcheze încetarea producției: Final Edition SE și Final Edition SEL.

Chiar dacă Final Edition marchează sfârșitul lui VW Beetle, amintim ce a declarat directorul diviziei de autoturisme de la Volkswagen în octombrie 2018: 'Nu am eliminat posibilitatea de a face o versiune electrică', dar tot el a completat declarația cu această afirmație: 'sunt de părere că Microbus (ID Buzz) este un mai bun concept emoțional pentru fanii mărcii decât Volkswagen Beetle'.

 

Adaugă un comentariu