Se apropie sfârșitul lui VW Beetle

Zvonurile despre dispariția lui Volkswagen Beetle au fost confirmate de producătorul german.

Însă, pentru a celebra unul din cele mai celebre modele din gamă, VW a decis ca pentru modelul 2019 să ofere două variante de echipare speciale: Final Edition SE și Final Edition SEL. Cele două variante de echipare vor debuta în SUA, însă Volkswagen ar putea să le ofere și în Europa în actuala gamă Beetle.

Citește și:

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Prima mașină de serie disponibilă fără oglinzi laterale

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Cât vei plăti ca să mergi pe autostrada Brașov-Comarnic?

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

VW Beetle Final Edition va fi disponibil în continuare în două versiuni, coupe-ul și decapotabila cu soft top. Această ediție conține echipamente speciale precum și diverse elemente clasice de decor care au rolul de a te trimite cu gândul la prima generație, care a fost produsă până în secolul 21.

Ultimul exemplar al broscuței originale a ieșit pe poarta fabricii din Mexic în data de 30 iulie 2003. Aceasta din urmă poartă numele de Última Edición (Ultima Ediție) și putea fi comandată în doar două culori – bej și albastru deschis. Și versiunea din 2019 va cuprinde în gamă două culori noi care ne vor trimite cu gândul la prima generație, Safari Uni (bej) și Stonewashed Blue (albastru).

Alte dotări ale ediției finale cuprind jante cu design clasic, faruri bi-xenon, stopuri cu tehnologie LED precum și trapă panoramică. La interior, toate modelele din această ediție sunt echipate cu sistemul keyless go. Tot la interior mai găsim unitatea multimedia cu ecran tactil de 6.3 inch care are toate funcțiile media pe care ni le putem dori de la un autoturism lansat în 2019.

Versiunea lui VW Beetle din Statele Unite ale Americii va fi echipată cu motorul TSI de 2.0 litri capabil sa producă o putere de 176 CP și un cuplu motor de 249 Nm. Deocamdată nu avem detalii asupra motorizărilor care vor fi disponibile pe versiunea europeană a lui Beetle.

Chiar dacă Final Edition marchează sfărșitul acestei generații a lui VW Beetle, amintim ce a declarat directorul diviziei de autoturisme de la Volkswagen în octombrie: 'Chiar dacă soarta lui Beetle nu a fost încă decisă, nu am eliminat posibilitatea de a face o versiune electrică', dar tot el a completat declarația cu această afirmație: 'sunt de părere că Microbus (ID Buzz) este un mai bun concept emoțional pentru fanii mărcii decât Volkswagen Beetle'.

Adaugă un comentariu