Volkswagen Beetle renăscut: sistemul de propulsie electric este cheia

Volkswagen se concentrează în prezent pe dezvoltarea de noi vehicule electrice, iar un Beetle renăscut se află printre planurile nemților.

UE vrea mașini electrice mai zgomotoase

Potrivit surselor din cadrul companiei, modelul va debuta abia după lansarea produselor de volum din gama ID, iar forma sa va fi similară cu cea a primei generații. Datorită noii platforme modulare pentru vehicule electrice, MEB, Volkswagen va putea oferi un model cu propulsie sau chiar și cu tracțiune integrală, după caz.

Un Volkswagen Beetle a rulat pe sarea de la Boneville cu 320 km/h

Până atunci, primul produs din noua gamă de mașini electrice de la Volkswagen va fi monovolumul inspirat de conceptul ID Buzz. Acesta urmează o linie de design emoțional gândită de Volkswagen pentru a atrage publicul la formele și ideile care au făcut acest constructor popular în primele decenii de carieră pe piața auto.

CONTACT: VW Beetle 1.6 TDI – Broscuta economica

Viitorul Beetle renăscut ar putea să renunțe la caroseria cu două uși și la varianta decapotabilă pentru o configurație cu patru uși. Aceasta din urmă i-ar permite să fie mai practic și mai dezirabil pentru o bază mai mare de clienți. Generația Z reprezintă publicul țintă pe care Volkswagen încearcă să-l atragă de partea noilor produse cu sistem de propulsie electric și cu design retro.

Auto Bild, la volanul noii familii electrice VW

Totodată, modelul se va bucura și de un portbagaj generos și de un spațiu de stocare și în spate. Pentru că nu va avea un sistem de propulsie convențional, viitorul Beetle electric va avea un interior modular și va aduce noi posibilități de personalizare.

Mașinile hibride și electrice second-hand nu (prea) au kilometri dați înapoi

Rămâne de văzut cum vor reuși designerii să integreze elemente clasice de design pe o caroserie cu patru portiere. Până atunci, trebuie să așteptăm lansarea primelor trei modele din gama ID, respectiv un monovolum, un hatchback compact și o berlină.

Nissan Leaf intră pe piața din România din iunie, cu prețuri de la 33.990 euro

Adaugă un comentariu