UE vrea mașini electrice mai zgomotoase

Spre deosebire de automobilele pe carburant, cele electrice nu fac deloc zgomot. Acesta este și motivul pentru care Uniunea Europeană vrea ca până în iulie 2019 toate maşinile electrice existente să emită un sunet chiar și atunci când circulă la viteze reduse.

Mașinile electrice sunt extrem de silențioase și sunt greu de auzit. Tocmai de aceea, UE îi obligă pe producători să le echipeze cu generatoare de sunet, astfel încât nevăzătorii sau persoanele cu tulburări severe de vedere să le audă în apropiere.

Ai voie să ceri unui poliţist ordinul de serviciu? Ce răspund autorităţile

Uimitor! Mergeau pe șosea și AU SURPRINS VIDEO O TORNADĂ!

Studiile arată că pentru a auzi venirea unei maşini electrice este necesară o distanţă cu 74% mai mică decât distanţa în cazul unei maşini pe combustibil fosil. Totodată, 53% dintre europeni sunt de părere că silenţiozitatea maşinilor electrice reprezintă un adevărat pericol pentru pietoni.

Jandarmeria s-ar putea dota cu un vehicul de 12 tone complet blindat. Cât costă Monstrul’?

Pe piața din România, mașinile electrice se vând mai bine. Vânzările de autoturisme electrice sau hibrid noi au crescut cu 83,02%, în primele patru luni din 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, până la 1.003 unităţi, de la 548 de unităţi, cât se consemnaseră în 2017.

Adaugă un comentariu