Programele ‘Rabla Clasic’ şi ‘Rabla Plus’ pentru 2018 ar putea demara în două săptămâni

Sesiunea pentru 2018 a Programelor ‘Rabla Clasic’ şi ‘Rabla Plus’ va demara în cel mai scurt timp posibil, sperăm în maximum două săptămâni, a declarat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Ai grijă pe cine deranjezi' în trafic! Polițiștii circulă cu mașini neinscripționate! Uite ce a pățit un șofer din Ploiești! | VIDEO

De ce alimentezi unele mașini pe stânga și altele pe dreapta? AFLĂ AICI

Uite CE MAȘINI POȚI SĂ-ȚI IEI CU AJUTOR DE LA STAT!

‘Vom finanţa în continuare, din Fondul de Mediu, Programul pentru reînnoirea parcului auto naţional – vechiul ‘Rabla Clasic’, prin care fiecare dintre noi care avem acasă o maşină mai veche de opt ani, să putem să o dăm şi să primim printr-un ecobonus de 6.500 de lei, acelaşi pe care l-am dat anul trecut, cu ajutorul căruia să putem cumpăra o maşină nouă. În acelaşi timp, toate valorile şi pentru hibrid, şi pentru cele care au emisii de carbon sub 130 de grame au aceleaşi sume, respectiv 1.000 şi 1.500 de lei. Programul continuă şi în acest an pentru că s-a dovedit clar că este nevoie să ne adaptăm la tot ce înseamnă schimbare, să protejăm mediul înconjurător şi să avem grijă de sănătatea populaţiei şi cu precădere a generaţiilor viitoare. Astfel, programul ‘Rabla Plus’ va avea acelaşi ecobonus de 10.000 de euro. Anul trecut, acest program a fost un succes, iar comparativ cu anul precedent 2016, numărul maşinilor introduse pe piaţă (electrice 100%, n.r.), şi pe care românii au dorit să le achiziţioneze a fost de peste 1.000. În acelaşi timp, se păstrează ecobonusul de 4.500 de euro pentru maşinile hibrid plug-in’, a spus Gavrilescu.

Ministrul Mediului a precizat, totodată, că ambele programe ‘Rabla’ ar urma să debuteze ‘în cel mai scurt timp posibil, în maximum două săptămâni’.

Adaugă un comentariu